tirsdagsmarked i alanya, marked i alanya, marked i tyrkiet, oplevelser i alanya, oplevelser i tyrkiet, shopping i alanya, alanya shopping, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, dansk rejseblog, alanya blog, alanya blogger,
Alanya Alle indlæg Hverdag Oplevelser Smag på Tyrkiet

Tirsdagsmarked i Alanya

Noget af det jeg elsker mest ved at være bosat i Alanya er at komme på et af de ugentlige markeder og handle frugt og grønt til madlavningen.

Der er markedsdage alle dage i Alanya og omegn, ingen af markederne er ens (selvom det er en del af de samme sælgere der er at finde der) og hver marked har dets egen sjæl og stemning. De mest populære markedsdage er mandag i Oba, tirsdag ved fiskehallen/Anadolu hospitalet og fredag i centrum.

Tirsdagsmarked i Alanya

Så godt som hver tirsdag vågner jeg til lyden af en summen fra gaden, en summen af sælgere der snakker sammen, boder der bliver slået op og varer der bliver lagt på plads. Vi bor på den gade, hvor en del af tirsdagsmarkedet holdes, nærmere betegnet tekstilmarkedet. Når vejret er til det, sidder jeg mange gange og nyder min morgenkaffe, imens jeg lytter summen fra tekstilmarkedet. På tekstilmarkedet findes mange af de varer du også finder i bazaren, men ofte kan man gøre en bedre handel på markedet, da boden på markedet er billigere end en husleje i bazaren.

Tekstilmarkedet har åbent hele året rundt, men der er meget stor forskel på hvor mange sælgere og boder der er, alt efter om det er sommer eller vinter. I vinterperioden sker det nogen gange at tekstilmarkedet slet ikke bliver til noget pga. regn. Dagens tekstilmarked var betydeligt mindre end det på ovenstående billeder, dels pga. vejarbejde og pga. ustabilt vejr.
Ca. 200 meter fra vores hjem ligger den anden del af tirsdagsmarkedet, som består af frugt og grønt og hvor vi tager en tur forbi så godt som hver tirsdag. Frugt- og grønt markedet er ofte godt proppet med lokale, der også er ude at gøre de ugentlige indkøb.

Det er meget normalt at det meste frugt og grønt købes på de ugentlige markeder, hvor udvalget er stort og man kan finde alt det der er på sæson. Jeg nyder virkelig at komme på dette marked, dels pga. de mange smukke farver og duftene fra alt det friske frugt og grønt, men lige så meget pga. stemningen. Selv på en gråvejrsdag, kan de mange smukke farver, bringe et smil frem på mine læber.

Jeg elsker at størstedelen af det frugt og grønt der købes her er fra lokalområdet eller andre dele af Tyrkiet, hvilket også afspejler sig i friskheden og smagen.

Har du endnu ikke været på et tyrkisk marked, kan jeg kun anbefale dig at komme afsted, det er en oplevelse i sig selv!