Gode råd til roadtrip i Tyrkiet

Gode råd til roadtrip i Tyrkiet

Idag er det præcis et år siden, jeg tog med på en tur, som jeg aldrig vil glemme – nemlig roadtrippet rundt i Tyrkiet. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg ikke ville være foruden.

Jeg husker tydeligt den morgen vi tog afsted. Jeg var kommet meget sent hjem om natten, fra en forlænget weekend til Nordcypern. Jeg nåede lidt timers søvn inden mine rejsepartnere kom og hentede mig. Ved afgang, stod Baysal (min bedre halvdel) og kastede vand efter bilen da vi kørte. Det er et meget almindeligt ritual at hælde vand bag/efter en bil der skal køre en længere tur. Vandet skal gøre rejsen så glat som muligt.

Drømmer du om at køre Tyrkiet tyndt, så har jeg i dette indlæg samlet mine gode råd til roadtrip i Tyrkiet.

Gode råd til roadtrip i Tyrkiet

Valg af rejsepartner(e)

På et roadtrip kommer man hurtigt hinanden ved på en helt ny måde, og det kan godt ende med at sætte parforholdet eller venskabet på en prøve når man går op og ned af hinanden dag ind og dag ud. Vær derfor sikker på at du vælger den helt rette rejsepartner – ellers kan det hurtigt blive en katastrofe. Er I flere der skal afsted, så vær også opmærksom på ikke at være for mange i bilen, så I kommer til at sidde som sild i en tønde – igen så kommer man til at være sammen konstant, så der skal ikke så meget til før der opstår små irritationer. Husk også at give plads til jeres forskelligheder.

Planlægning af roadtrip

Planlægningen er nok den vigtigste del inden afrejse. Her skal du se nærmere på ting som flybilletter, billeje, overnatning mm. Desuden skal du finde ud af, hvilken rute du helst vil rejse langs. Tænk over, hvor lang tid du vil være i hver by, og planlæg et samlet antal dage for, hvor lang tid du gerne vil være på roadtrip i Tyrkiet. Lav en liste over de byer og steder, der interesserer dig mest. Forsøg derefter at komme frem til en mulig rute. Det er en proces, der godt kan tage lidt tid, men det er heller ikke noget, der haster. Det skal også være sådan, at der er plads til ændringer undervejs. Husk også når ferien planlægges at være opmærksom på om der er helligdage.

Leje af bil

Det er bedst at leje bil på forhånd, for så ved du, at der står en bil klar, når du ankommer. Når bilen skal lejes, så kig efter en biludlejer som taler enten engelsk eller dansk, da det er vigtigt at der ikke sker nogle misforståelser i forbindelse med leje af bil. Når du skal leje en bil, så sikr dig at den lejet bil er inklusiv de nødvendige forsikringer og husk at læse det med småt. Læs også mere om billeje i Tyrkiet her.
Pak kun det nødvendige

Uanset hvor lang tid roadtrippet skal vare, så bestræb dig på at pakke let, men vær samtidig opmærksom på at have det rette tøj og udstyr med til de forskellige områder I kommer til. Der kan være stor forskel på vind og vejr i de forskellige områder. Planlæg gerne sammen, hvad I tager med.

Booking af hotel

Bemærk at du ikke nødvendigvis behøver at booke overnatninger for hele turen på forhånd. Ofte er det helt fint at booke overnatninger i den første ankomstsby. Derefter kan du tage det lidt, som det kommer. Men det anbefales klart at booke for de første par nætter hjemmefra – bare for at ankomsten bliver overskuelig, og at du ikke skal bruge feriens første dag på at lede efter hotel. Vores rute var planlagt på forhånd – Kas, Izmir, Bozcaada, Eskisehir, Tuz Gölü (saltsøen) og Adana. De første 4 overnatninger var planlagt, den 5. fandt vi undervejs.

Få en god nattesøvn

En roadtrip er typisk lig med at der skal køres mange kilometer og derfor er det vigtigt at være godt udhvilet, særligt for chaufføren af biler. Husk også gerne at holde små pause løbende og byt også gerne roller, så I skiftes til at køre.

Underholdning på turen

Ligesom børn, så har voksne også brug for underholdning på rejsen. Pak dine gamle cd’er eller anvend mp3-afspiller/din smartphone til at lytte til din yndlingsmusik undervejs. Når man er i godt humør, føler man sig generelt mindre træt og kan derved fokusere bedre på ens kørsel. Før vi tog afsted, havde vi aftalt at alle skulle/kunne tage musik med og ellers hørte vi radio når det var muligt.

Vær praktisk

Et godt tip er også, at der altid skal være vand i bilen samt snacks. Dette er altid godt, hvis der nu skulle komme kø på vejen. Det bedste er også at gå med livrem og seler, så det altid godt at have en lommelygte og startkabler med. Husk desuden altid skal have ekstra kontanter på dig, hvis du løber ind i en nødsituation og er så uheldig, at der ikke er nogle hæveautomater i nærheden. Skulle uheldet være ude at en af jer skulle blive syg undervejs, så vær også sikker på at I har forsikringen i orden.

 


error: Content is protected !!