15 ting du skal vide inden du dater en tyrker, kæreste med en tyrker, tyrkisk svigerfamilie, tyrkisk familie, alanya blogger, dansk i tyrkiet, tyrkisk kultur
Alanya Alle indlæg Hverdag Kultur Tyrkiet

15 Ting du skal vide inden du dater en tyrker

Har du set dig lun på en tyrker, så har jeg samlet en liste over 15 ting du skal vide inden du dater en tyrker.

Inden du begynder at læse listen over det, du bør vide inden du dater en tyrker, må jeg heller gøre opmærksom på at listen er skrevet med et glimt i øjet. Jeg har selv været i forhold med en tyrker i over 4 år og har et godt forhold til min tyrkiske svigerfamilie.

Flere af de punkter der står på listen, er også nogle jeg flere gange har grint af sammen med svigerfamilien eller tyrkiske venner.

15 ting du skal vide inden du dater en tyrker.

 1. Tyrkere har 2 lydniveauer – højt og højere, dette gælder både når der skal ses tv, tales tlf og når der føres samtaler i det hele taget.
 2. Forvent at høre din partner sige ”Nej, jeg og min familie diskuterer ikke, det er bare en samtale”.
 3. Tyrkere spiser hvidt brød til ethvert måltid. Det er ikke unormalt at du får lagt et halvt tyrkisk brød foran dig ved hvert måltid. Og begynd ikke at tage kampen med om det er sundt at spise det hvide brød eller ej. Min svigerfamilie har for længe siden forstået at jeg ikke spiser det hvide brød. Med mindre vi er på restaurant og der er lavas brød. Lige ledes har jeg opgivet kampen om at forklare dem, det er ikke er sundt med så store mængder hvidt brød.
 4. Hvis du gør noget forkert, skal du være parat til at høre om det resten af ​​dit liv. Tyrkere glemmer aldrig.
 5. Vær forberedt på at møde i gennemsnit 1 ny fætter om ugen. Jeg har ikke tal på hvor mange familiemedlemmer eller folk fra landsbyen jeg efterhånden har mødt. Men der bliver ved med at dukke nye op. Er der noget at sige til at jeg ikke kan huske navnene på dem alle?
 6. Hvis solen skinner, og det er søndag – betyder det som regel at der skal grilles hjemme hos nogen, så lav ikke planer. Søndag er lig med fridag for mange tyrkere og som typisk bruges  sammen med familie og venner.
 7. Dater du en tyrkisk kvinde – så pis hende ikke af, husk hun har en tyrkisk far!
 8. Dater du en tyrkisk mand – så pis ham ikke af, husk han har en tyrkisk mor!
 9. Tyrkere siger tingene som det er. Hvis du tager på i vægt, så vær ikke i tvivl om at din svigerfamilie vil kommentere det. Det er ikke altid ment som en dårlig ting, det kan også forstås som du ser godt ud. Man skal høre sandheden fra børn, fulde mennesker og tyrkere!
 10. Det er helt normalt at blive inviteret til 10-15 bryllupper om året, hvor en stor del af dem er en grandkusine til onkel eller nogen fra nabolaget. Og hver forberedt på der danses MEGET til tyrkiske bryllupper!
 11. Hvis du siger, at du er mæt, får du mere mad. Hvis du siger, at du ikke er sulten, får du serveret mad. Modstand er nyttesløs.
 12. At kysse en ældres hånd er et tegn på respekt. Alle familiemedlemmer der er plus 55 i min svigerfamilie, hilser jeg altid på ved først at kysse overfladen på deres højre hånd og derefter ligge min pande mod hånden. Derefter starter den obligatoriske hilsen, med kindkys. Mange ældre forventer denne gestus.
 13. Hvis du rejser til moderlandet med din tyrkiske partner, kan du forvente at bruge en masse tid på at besøge alverdens familiemedlemmer og venner af familien. Det kræves også, at du spiser meget og drikker en masse tyrkisk te, mens folk fra landsbyen snakker i timevis foran dig, og du forstår ikke et eneste ord.
 14. Vær også forberedt på at efter at have besøgt din svigerfamilie, kan du have brug for en ferie bagefter. Det er ikke unormalt at huset konstant er fyldt med gæster. Tyrkere elsker at være sociale!
 15. Hvis du har datet en tyrker i længere tid, så vær forberedt på at hans familie begynder at presse på for bryllup. Efter bryllup begynder de at presse på for børnebørn.

Læs også: Gode råd til dig med tyrkisk kæreste

Læs også: Tegn på du er i et tyrkisk hjem

Kilde: Turkishisms