bolig i alany, bolig i tyrkiet, købe bolig i alanya, sælge bolig i alanya, feriebolig alanya, købe bolig i tyrkiet, sælge bolig i tyrkiet, sahibinden, boligkøb tyrkiet, boligsalg tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet bloggere,
Alanya Alle indlæg

Vil du finde bolig i Alanya?

Efteråret (eller rettere sagt vinterperioden) nærmer sig og det betyder at sæsonen er ved at lakke mod enden. Vi mærker at antallet af gæster i byen bliver mindre og mindre, samt at mange at byens nuværende gæster, er gengangere, som kender byen mindst ligeså godt som os fastboende.

Efteråret er også tidspunktet for mange handler og jeg vil også altid anbefale alle at købe i efteråret/vinter, fremfor om sommeren, med mindre man selvfølgelig falder over et rigtigt godt tilbud eller drømmeboligen. Om sommeren er priserne ofte skruret op og varmen, går det svært at holde hovedet koldt. Impulskøbene sker typisk om sommeren.

Går du og overvejer at investere i fast bolig i Tyrkiet, eller overvejer du at leje en bolig i længere tid, så er det en god idé at få et overblik over prisniveauet i området og det kan gøres ved at søge lidt på sahibinden.com (som er tyrkernes svar på den blå avis).

Siden er på tyrkisk og engelsk. Vil du kaste dig ud i siden på tyrkisk, så taler tallene og kort over området, selvfølgelig for sig selv. Men jeg vil til enhver til anbefale at man bruger siden på engelsk, sprog kan vælges ned i bunden til højre.

En anden mulighed er at benytte en af de mange ejendomsmæglere der findes i Alanya, her findes flere danske – det kan være rart med en dansk ejendomsmægler som har styr på reglerne.

Ligesom vi er vant til at der bliver hængt salgsskilte op på boliger i Danmark, så gør man det også mange steder i Tyrkiet. Typisk hænger de et skilt ud, med en tekst på tyrkisk der fortæller om lejligheden er til salg eller leje, hvor mange værelser der er mm. I forhold til det, har jeg lavet en lille hjælpeliste med oversættelse af det meste brugte ord på tyrkisk ved boligsøgning:

 

Emlak: ejendom

Konut: boliger

Satilik: til salg

Kiralik: til leje

Daire: Lejlighed

Fiyat: pris

Banyo: Bad(eværelse)

Bina Yasi: Bygningens alder

Binadaki kat: Antal etager (hele bygningen)

Bulundugu kat: hvilken etage (boligen ligger på)

Esyali: Møbleret

Oda sayisi: Antal værelser. Eks: 2+1 betyder 2 soveværelser + 1 stue. 

Ara: søg

Harita: Se på kort

A.Mutfat/amerikan mutfat: Åbent køkken, stue og køkken i ét.

Zemin kat/Bache kati: stuelejlighed, lejlighed i gade/haveplan

Havuzlu: med pool

Asansör: Elevator

Bölgesi: område. F.eks: otogar bölgesi: i området ved busstationen

Bati/Dogu/Güney/Kuzey: Vest/øst/syd/nord

Manzara: udsigt (Deniz manzara: havudsigt)

Masraf: omkostninger

Masrafsiz: uden omkostninger

Aidat: Faste månedslige omkostninger /driftsomkostninger/fællesomkostninger til bygningen

Tapu: skøde

Iskan: ibrugtagelsesgodkendelse

 

Smid en kommentar, hvis der mangler ord eller hvis du vil tilføje ord, der er relevante ved boligsøgning.

Læs også: Boligjagt i Alanya