skal jeg flytte til tyrkiet, opholdstilladelse tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, flytte til alanya, flytte til udlandet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Skal jeg flytte til Tyrkiet?

I bloggens levetid er jeg flere gange blevet kontaktet af forskellige personer, der drømmer om en fremtid i Tyrkiet, oftest i Alanya.

Oftest har jeg lyst til at skrive “JA, skynd dig pakker dine kufferter og tag afsted”, men det er sjældent så simpelt og kræver for mange dybe overvejelser.

Jeg har tidligere taget fat på emnet, hvor jeg skrev om mine egne tanker om at flytte til Tyrkiet.

Jeg har boet her over 2 1/2 år, men jeg husker stadig tankerne før jeg flyttede og jeg ved også hvor svært det kan være for mange at flytte fra den faste hverdag med hjem, stabil indkomst samt venner og familie lige omkring en.

Skal jeg flytte til Tyrkiet?

Går du med tankerne “skal jeg flytte til Tyrkiet?”, så er der meget der skal tænkes over både praktisk og økonomisk, men lige så meget hvordan er det at have en hverdag i Tyrkiet. For der er stor forskel på at komme her på ferie 1-2 uger af gangen, til lige pludselig at skulle have en normal hverdag. For nogle kommer hverdagen helt naturligt, mens andre får et chok når den nye hverdag pludselig melder sig. Særligt kan vinteren her være hård for mange, da byen er ret affolket og vejret typisk er gråt og kedeligt. For mit vedkommende elsker jeg den ro der er om vinteren.

Da jeg flyttede her til havde jeg faktisk allerede boet i Tyrkiet tidligere, nemlig tilbage i 2007, så jeg havde en fornemmelse af hvordan hverdagen er.

Gode råd hvis du drømmer om at flytte til Tyrkiet

  • Brug gerne tid på at mærke efter i kroppen om det virkelig er det du vil. Tanken kan både være flyvsk, men er den vedvarende så begynd at undersøge dine muligheder i forhold til ophold i Tyrkiet.
  • Har du mulighed for det, så er mit bedste råd at rive nogle måneder ud af kalenderen, tage herned en periode og se om det er noget for dig. Arbejder du i Danmark, kan du måske søge orlov fra arbejdet en periode. Det er en god måde at få en fornemmelse for hvordan hverdagen er.
  • Tjek reglerne for opholdstilladelse, ønsker du at opholde dig her længere tid, kræver det at du har en opholdstilladelse. For at få en opholdstilladelse stilles der forskellige krav til bl.a. bolig, forsikring, månedlig indkomst mm.
  • Ønsker du at arbejde i Alanya, så undersøg mulighederne for arbejde i Alanya/Tyrkiet, men vær opmærksom på at for at arbejde lovligt kræver det en arbejdstilladelse. Alternativt kan du undersøge mulighederne for online uddannelse eller online jobs. En del call centre tilbyder arbejdsplads i udlandet, hvor der normalt bare stilles krav til at man har pc og headset.
  • Stil spørgsmål! Der bor en del danskere i Alanya, har du FB, så prøv evt. at rette henvendelse til nogle af dem, hør deres historie, gode råd mm. Eller kontakt mig via privatbesked på Facebook eller via email danskityrkiet@gmail.com.
  • Overvej er du klar til at flytte til Alanya, og har du en plan B, hvis det ikke bliver som du drømte om. Hvordan er du stillet hvis du vælger at vende hjem igen mm.

Læs gerne om de tanker jeg gjorde mig inden flytningen.