Alanya Alle indlæg Hverdag

Bliver du aldrig træt af at bo i Alanya?

Jeg har boet i Alanya i 3,5 år nu og er kommet her regelmæssigt siden år 2006. Jeg har flere gange gennem de sidste par år fået spørgsmålet: Bliver du aldrig træt af at bo i Alanya?

Svaret lyder altid på et nej, for der er ingen tvivl om jeg elsker at bo her, jeg nyder den hverdag jeg har fået bygget op her, jeg elsker de smukke omgivelser af havet og bjergene og skulle jeg en dag blive nok træt af at være her, så vil kursen enten gå mod Danmark eller et andet eksotisk sted.

Men når det er sagt, så kan jeg nogle dage godt blive træt af at være her. Typisk opstår min træthed af Alanya, når sæsonen er ved at være forbi, det er også der jeg oftest stikker af på ferie, for at få lidt ro i tankerne.

Der er både fordele og ulemper ved at bo i et turistområde og jo længere tid man er her, jo mere ligger man desværre også mærke til. Der er mange ting man ikke lige umiddelbart ligger mærke til når man bare er her som turist og kun er her 1-2 uger om året. Det er til trods for det er ting der foregår tydeligt for næsen af én.

Alanya er en populær ferieby og tiltrækker derfor mange mennesker til både af den gode og dårlige slags. Løgne, bedrag, sladder, utroskab mm. foregår vist alle steder i verden, men i turistområder som Alanya ses det meget tydeligere i gadebilledet, det er som om mange mennesker her ikke har nogle hæmninger. I mange af tilfældene har dårligdommene også noget med penge at gøre. I drømmer ikke om hvad jeg har lagt øjne og ører til gennem årene og jeg kan få helt ondt i maven over det spil der foregår. Jeg har da også tidligere taget lidt fat på emnet i disse indlæg: Et surt opstød og Kvinde – pas på dit hjerte!

Jeg ved mange der flytter til Alanya, får et chok, når det går op for dem hvordan hverdagen her også kan være og hvordan især sladderen fylder meget. Da jeg i 2007 arbejdede her en sæson som rejseleder, husker jeg tydeligt at jeg fik af vide; gør en lille ting forkert i den ene ende af byen og inden du ved af det, ved hele byen hvad der er sket og en lille fjer er blevet til fem høns. Den erfaring jeg har gjort mig allerede fra dengang, gør også at jeg holder lav profil og tænker nøje over hvad jeg deler og siger højt.

I perioder kan jeg blive rigtig træt af det, hvor overvejelserne begynder at køre på om de børn jeg får en dag, skal vokse op her, om det er her jeg skal blive gammel mm. Dog opvejer fordelene ved at bo i Alanya stadig ulemperne, så indtil videre er der ingen grund til at spekulere over at flytte herfra.