flytte-til-tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Tankerne om at flytte til Tyrkiet

Jeg bliver med jævne mellemrum, kontaktet af personer der leger med tanken om at flytte til Tyrkiet. Jeg kan godt forstå jer, her er nemlig dejligt at være.

I dette indlæg, vil jeg gerne dele mine egne tanker om det at flytte til Tyrkiet:

Det er idag præcist et år siden, at jeg satte mig ind i fly med en oneway-billet til Tyrkiet. Tankerne om at flytte hertil startede dog lang tid før det. I 2007 arbejdede jeg som guide for et dansk rejsebureau og var hernede i mere end 7 måneder. Da min guidetid var slut og jeg igen drog hjem til Danmark, vidste jeg godt at jeg en dag ville tage skridtet og flytte herned.

Men Danmark blev hverdag og jeg fik skabt nogle trygge rammer, som gjorde at tankerne om at flytte til Tyrkiet blev skubbet i baggrunden. Men de var der altid.

For lidt over 4 år siden fik jeg igen rigtig blod på tanden for at skulle afsted og jeg begyndte at forberede mig mentalt og økonomisk. Jeg sparede alt det sammen jeg kunne af min løn og tog alle de ekstra timer jeg kunne, da det for mig var vigtigt at have et økonomisk sikkerhedsnet – i tilfælde af at jeg ikke skulle blive glad her og ønskede at vende tilbage til DK.

Jeg sagde jobbet op for 3 år, men havde en chef der selvfølgelig ikke delte min begejstring om at flytte til udlandet. Så med lidt ekstra i lønningsposen og et tilbud om betalt uddannelse, blev jeg længere tid i Danmark. Men udrejselængslen var der stadig og blev bare større og større for hver dag.

Men sidste år blev der for alvor gjort af tankerne og jeg tog det store skridt. Et skridt jeg på intet tidspunkt har fortrudt.
Inden jeg flyttede herned gik min tanker en del på følgende:

Økonomi: Hvordan skulle jeg forsørge mig selv? Der findes en del arbejdspladser hernede der gerne vil have dansk personale – oftest er det desværre bare uden arbejdstilladelse. Desuden ved jeg at en del læser onlineundervisning og får en SU. Denne mulighed har jeg også selv overvejet. Jeg begyndte allerede inden jeg flyttede herned at arbejde med online iværksætteri, noget som jeg kan gøre alle steder i verden – det kræver bare en pc og internetforbindelse. Læs mere om det her.

Sikkerhedsnet: For mig er det vigtigt at have et økonomisk sikkerhedsnet uanset hvor jeg befinder mig. Jeg fik sparet en god opsparing sammen, inden jeg tog afsted. Opsparingen er vigtig for mig at have både hvis der skulle komme nogle store uventede udgifter, men også hvis jeg en dag skulle blive nødsaget til at rejse til Danmark eller et andet land og skal starte en ny hverdag op.

Dagligdagen: Det er skønt at komme herned på ferie, men det er altså noget andet når man bor her dagligt – så bliver det hverdag (ligesom det også gjorde i Danmark).

Netværk: Hvad med netværket både i Danmark og Tyrkiet? Jeg har skrevet lidt om det med netværket i Danmark i “Husk dit netværk“. Men det er/var også vigtigt at få opbygget et netværk i Tyrkiet, for ellers kan her hurtigt blive meget ensomt. Jeg kendte nogle hernede i forvejen og har været heldig at møde flere skønne mennesker efter jeg er flyttet hertil.

Alt i alt har jeg været ret heldig med min flytning til Tyrkiet og jeg er super glad for jeg gjorde det. Jeg nyder den hverdag jeg har og de nye muligheder der konstant åbner sig.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar til dette indlæg eller kontakt mig via mail danskityrkiet@gmail.com eller på Facebook.
 

 

3 thoughts on “Tankerne om at flytte til Tyrkiet”

Skriv et svar