arkæologisk museum i side, museer i side, museums i side, historisk museum i side, oplevelser i side, seværdigheder i side, det skal du opleve i side tyrkiet, hamam i side, amfiteater i side, undervandsmuseum i side, undervandsmuseum i tyrkiet, jeepsafari i side, tyrkisk mad, tyrkisk morgenmad, side museum, dansk i tyrkiet, rejseguide til side, alanya blog, alanya blogger, rejseblog tyrkiet, rejseblog side,
Alle indlæg Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips Side/Manavgat

Side museum: Arkæologisk museum i Side

Tyrkiet har gennem flere tusinde år været et interessant land og landet har da også en rig historie. Dyk ned i den tyrkiske historie på arkæologisk museum i side.

Vinterperioden er som regel den tid på året, hvor vi herhjemme ikke har lige så mange planer og hvor der heller ikke er lige så travlt i Alanya. For os betyder det både at det er tid til at få styr på nogle af alle de ting, vi har skubbet lidt i baggrunden i løbet af sommeren, have mere tid til hinanden og så er det et perfekt tidspunkt til også at komme ud og opleve lidt. Og man behøver faktisk ikke køre så langt, for at komme ud på eventyr, f.eks. kan jeg anbefale en tur til Side, som ligger ca. 1 times kørsel fra Alanya.

Den gamle havneby Side byder på et stort antal seværdigheder og en masse gode shoppingmuligheder. Denne gamle havneby er en af Tyrkiets ældste.

Generelt er nogle af de ældste menneskelige samfund er blevet fundet i det område, der i dag udgør Tyrkiet. Samfund som kan dateres tilbage til 6000 f.Kr., bedre kendt som stenalderbyerne Çatal Hüyük og Hacılar. Side by er et af de områder nær Alanya, hvor der er gjort flest historiske fund og hvor der stadig den dag i dag foregår flere udgravninger. For selv om der ligger mange ruiner over jorden, gemmer der sig stadig en masse under jorden.

Arkæologisk museum i Side

Har du, ligesom jeg, en stor interesse i tyrkisk historie eller måske bare historie i det hele taget, så er Side en spændende by at rejse til. Byen summer af kultur, historie, mystik mm. Og ønsker du at dykke lidt længere nede i Tyrkiets og Sides historie, så kan jeg anbefale et besøg på Sides museum også kaldet det arkæologiske museum i Side.

Arkæologisk museum i Side er interessant af to grunde. Først og fremmest – pga. dette museum præsenterer en enorm samling af artefakter, der blev opdaget under udgravninger af Side-ruinerne i midten af ​​det tyvende århundrede. Den anden grund er at museet ligger i de flotte restaureret romerske bade, der i sig selv er en seværdighed.

Disse bade var oprindeligt placeret uden for bymurene i det gamle Side. Badene blev oprindeligt bygget i det 2. århundrede e.Kr. og sidenhen genopbygget i det 5. århundrede e.Kr. Bygningen der har rummet de tyrkiske bade i sin tid, målte 26 x 41,5 meter og bestod af 5 rum i forskellige størrelser, der hver har haft en funktion som f.eks. baderum, sauna mm. Alle gulve og vægge indendørs har i sin tid været dækket af marmor.

De gamle romerske bade har fungeret som det arkæologiske museum i Side siden 1962.

Museet er både inden- og udendørs. Samlingen består hovedsagligt af velbevarede relieffer, sarkofager, skulpturer, enkelte brugsgenstande samt mønter.

Inde i bygningen er der blandt andet en samling af antikke mønter fra den græske, romerske og byzantinske periode, både fra Side samt Pisidia og Pamphylia-områderne.

De fleste statuer og sarkofager, der vises på museet, repræsenterer den romerske periode i byens historie.

En af de mest ejendommelige genstande er en søjlebase fra den sene hittitiske periode (7. århundrede f.Kr.). Derudover huser museet en samling våben, smykker og redskaber fra forskellige historiske perioder.

Har man det tyrkiske museumskort går man gratis ind, ellers koster det 18 tl pr. person. Hele museet kan overstås på ca. 1/2 time, alt efter hvor meget man ønsker at dykke ned i historien. Museet har åbent hele året rundt.

SE OGSÅ: Oplevelser i Side – det skal du opleve

SE OGSÅ: Oplevelser i Manavgat og omegn