coffee ferroni, tyrkisk kaffebar, kaffebar i alanya, god kaffe i alanya, kaffesteder i alanya, cafeer i alanya, tyrkisk kaffe, friskmalet kaffe i Alanya, alanya oplevelser, oplevelser i Alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, udlandsdansker blog
Alanya Alle indlæg Bloggen anbefaler Oplevelser

Coffee Ferroni – en hyggelig kaffebar i Alanya

Er der noget jeg sætter pris på er det god kaffe og en hyggelig atmosfære og begge dele finder man hos Coffee Ferroni kaffebar i Alanya.

At jeg elsker en god kop kaffe, er ingen hemmelig og heldigvis findes der efterhånden en masse gode bud på kaffesteder i Alanya.

Jeg startede med at rejse til Alanya tilbage i 2006, hvor mange gang jeg siden har rejst hertil (vel og mærke inden jeg flyttede hertil i 2015) vides ikke. Men det er blevet til en del gange.

Jeg husker tydeligt de første år jeg kom hertil, der var det cafemiljø som ses mange steder rundt i Alanya, langt fra så udbredt som det er nu. Og de steder man så folk der sad og drak te eller kaffe, var typisk nogle af de kaffesteder kun for mænd. Siden da er der kommet flere til og særligt de seneste år er der kommet flere kaffesteder, hvor kaffen er kommet i centrum – det er ikke bare en smag, det skal også være en oplevelse.

Når jeg drikker kaffe hjemme, er det typisk instant kaffe, det er nemt og hurtigt. En gang imellem har jeg pulverkaffe i hjemmet, som jeg laver på stempelkanden – det er nu heller ikke helt tosset. Når jeg skal ud og drikke kaffe, må det gerne være et sted hvor kaffen er lækker og hvor jeg får en unik/god oplevelse. Når jeg rejser, er noget af det jeg kigger efter også et godt kaffested.

Der er flere gode kaffesteder i Alanya, som jeg med jævne mellemrum besøger. Jeg skal nok prøve at være lidt bedre til at dele dem, hvis du lige som mig sætter pris på en god kop kaffe.

Coffee Ferroni – kaffebar i Alanya

Et af de steder, som jeg godt kan lide at drikke kaffe er hos Coffee Ferroni. Ude fra ser stedet ikke ud af meget og jeg er sikker på mange går forbi det uden at tænke over det er en kaffebar – til trods for at Coffee Ferroni har ligget det samme sted mange år.

Coffee Ferroni er ikke et fancy sted, tværtimod, men her er fokus på hyggen og en god kop kaffe eller te. Stedet består af både inden- og undendørs område. Det indendørs område består af lidt mindre rum, der er hyggeligt indrettet og hvor man får en til at føle at man træder 40-50 år tilbage i tiden – hvis ikke mere. Stedet er ikke så stort og pga. indretningen er det med til at giv en hjemlig følelse.

Når vi besøger stedet, sidder vi typisk udenfor på den verandaen og endnu er det ikke lykkedes os at støde på nogle turister, når vi er der. Til gengæld er det tydeligt at mærke at der er mange gengangere, blandt de gæster der besøger stedet.

På stedet er der både muligt at få traditionel tyrkisk kaffe, filterkaffe og mere moderne kaffe som Cappuccino, Latte Macchiato, Corado mm. Og der er også et fint udvalg af te.

Billedet af kaffe fra vores seneste besøg, hvor jeg fik en cafe latte lavet på tyrkisk kaffe. Jeg er stadig ikke helt god til at drikke den tyrkiske kaffe rent, men med mælk glider den nemt ned.

Udover man kan komme nyde en god kop kaffe hos Coffee Ferroni, er det også et kafferisteri. På den tid vi plejer at være der, kommer der normalt 1-2 stykker forbi og køber friskmalet kaffe, hvilket spreder en herlig duft af kaffe. Er man vild med kaffe, så ved man også at duften af kaffe er med til at fuldende oplevelsen.

Du finder Coffee Ferroni her: Güllerpınarı Mah. Açıkalın sok. No:14/A, 07400 Alanya

Dette kaffetip er på ingen måde sponsoreret, men skrevet som tip fra en kaffeelsker til en anden.
SE OGSÅ: Nerdek cafe i Alanya

SE OGSÅ: Tyrkisk kaffe opskrift