rejs til kappadokien fra alanya, rejse til cappadocia fra alanya, køre fra alanya til kappadokien, rejse fra alanya til kappadokien, rejse i Tyrkiet, tyrkiet oplevelser, kappadokien oplevelser, hvad er kappadokien, hvad er cappadocia, bus fra alanya til kappadokien, bustur fra alanya til cappadocia, tyrkiet blogger
Alanya Alle indlæg Kappadokien Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Tyrkiet

Rejse til Kappadokien fra Alanya

Blogindlægget indeholder reklame

Ønsker I at besøge Kappadokien i forbindelse med at I er på ferie i Alanya, så læs med her. I dette blogindlæg beskriver jeg, hvordan man kan rejse til Kappadokien fra Alanya.

Der findes flere muligheder for at rejse til Kappadokien fra Alanya. De transportmuligheder jeg nævner i dette indlæg, er stort set alle nogle jeg selv har benyttet. Vi rejser typisk til Kappadokien området 2-3 gange årligt for at besøge svigerfamilien og gode venner.

Kappadokien er et af mine absolut favoritområder i Tyrkiet. Og selv om vi er der flere gange årligt, bliver jeg stadig lige fascineret. Området er magisk, det er et område der skal opleves! Har du ikke allerede besøgt Kappadokien, så skriv det på din bucketliste. Du vil ikke fortryde det!

rejs til kappadokien fra alanya, rejse til cappadocia fra alanya, køre fra alanya til kappadokien, rejse fra alanya til kappadokien, rejse i Tyrkiet, tyrkiet oplevelser, kappadokien oplevelser, hvad er kappadokien, hvad er cappadocia, bus fra alanya til kappadokien, bustur fra alanya til cappadocia, tyrkiet blogger

Hvad er Kappadokien?

Kappadokien/Kapadokya/Cappadocia er en historisk region i det centrale Anatolien som består af flere byer. De mest kendte byer i Kappadokien er Göreme, Nevşehir, Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Ürgüp. Området besøges hvert år af turister fra hele verden, særligt populært er området fra turister fra Asien. I løbet af de seneste par år, er der også kommet en stigende interesse fra russiske turister.

Uanset hvilke ord man kommer på for at beskrive dette fantastiske område, er ordene ikke fyldestgørende nok. Landskabet i Kappadokien er magisk. Det virker næsten som om at nogen har sænket en eventyr-kulisse ned over den anatolske slette.

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene fra Erciyes-, Melendiz og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet. Landskabet er altså skabt af vulkanufbrud og efterfølgende erosion, der har formet den vulkanske aflejring tuf til de mærkværdigste formationer og i fantastiske farver. Flere steder i området har fortidens beboere, udnyttet de bløde sten til at hugge huse, kirker mm. ud af.

Kappadokien har været et populært område i mange år, særligt steg interessen fra udlandet da Göreme open air museet i Kappadokien blev skrevet på UNESCO verdensarvslisten tilbage i 1985.

Kappadokien er velbesøgt året rundt, da området er smukt på alle årstider. Og området bliver da lige en takt mere magisk, når der ved solopgang stiger en masse luftballoner til vejrs.

Sådan kan du rejse til Kappadokien fra Alanya

Der er ca. 500 kilometer fra Alanya til Kappadokien, der ligger placeret centralt i landet. Det er en længere tur, men det er hele rejsen værd.

Ønsker du/I at besøge Kappadokien i løbet af ferien i Alanya, så har jeg her beskrevet de forskellige muligheder for at rejse fra Alanya til Kappadokien hhv.

  • Arrangeret tur fra Alanya til Kappadokien
  • Kør selv fra Alanya til Kappadokien
  • Rutebus fra Alanya til Kappadokien
  • Flyve fra Alanya til Kappadokien

Læs mere uddybende om de forskellige rejsemuligheder herunder og find den løsning der passer dig/jer bedst

Arrangeret tur fra Alanya til Kappadokien

Min første tur til Kappadokien i 2016 var på en arrangeret tur, hvor vi havde en engelsk guide med fra Alanya. Vi kørte afsted i en minibus fra Alanya og havde 2 overnatninger i Kappadokien. Det fungerer ganske fint og man skal som rejsende ikke bruge tid på at tænke over, hvad man skal opleve i Kappadokien, det er skemalagt.

Får I tilbud om rejse til Kappadokien med 1 overnatning, så sig nej. Det er en lang tur til og fra Kappadokien og I vil ikke få nok ud af turen. Vær også opmærksom på hvad turen I køber indholder. Kørsel, guide og hotel med morgen- og aftensmad er typisk med i prisen og så er der mulighed for at tilkøbe frokost og evt. entréer.

Vil I ude at flyve luftballon i Kappadokien, koster det selvfølgelig ekstra. Prisen for at flyve i luftballon svinger efter årstid og efterspørgsel.

Ved de arrangeret ture med engelsk guide, skal I være opmærksomme på at der typisk er indlagt nogle shoppestops ved f.eks. et keramikværksted, læderbutik mm. Personligt synes jeg selv keramikværkstedet er hyggeligt og informativt, da keramik har en stor betydning i området.

Kør selv fra Alanya til Kappadokien

Vil I selv arrangere turen til Kappadokien og også finde det hotel der passer lige jer, så kan det anbefales at leje en bil fra Alanya.

De sidste mange gange vi er taget til Kappadokien, er vi selv kørt dertil med en bil fra Eurodan. Vi kan godt lide at vi kan køre og tage de stop der passer os.

Ved at køre selv bestemmer I også selv om, I skal køre samme rute frem og tilbage imellem Kappadokien og Alanya eller om I vil benytte forskellige ruter. I har altså muligheden for at lave alle de stop I ønsker på vejen.

Vi kører typisk over Konya, når vi kører til Kappadokien. Det plejer at være et passende tidspunkt for et frokoststop. Har man lyst til det, kan man også tage ind og besøge Konya centrum og opleve byen på egen hånd.

Samtidig giver en bil også frihed til I kan køre rundt i Kappdokien området og besøge lige det der passer jer.

Ønsker I inspiration til jeres rejse til Kappadokien, så besøg gerne min hjemmeside www.kappadokien.dk.

Rutebus fra Alanya til Kappadokien

Fra den store busstation Alanya (Alanya Otogar), kører der dagligt busser fra Alanya til Nevsehir, som er den storby der ligger nærmest det centrale Kappadokien.

Jeg har selv taget denne bustur alene flere gange og par enkelte gange sammen med manden. Vi plejer at booke billet ved busselskabet YeniAksaray, hvor busturen starter fra Alanya omkring midnat, der er et par stop undervejs og ca. kl. 7 er ankomsten i Nevsehir. Ved at rejse om natten, kombinerer vi rejsen med at sove. Vi har altid familie der henter os på Nevsehir busstation, så vi plejer ikke at skulle tænke over transport videre.

Der er mulighed for taxa fra busstationen og ellers kontakt det hotel I skal bo på og hør om de kan være behjælpelige med at hente jer på busstationen. Højst sandsynligt er det også muligt at komme videre fra busstationen eller Nevsehir centrum med bus.

Vi plejer som sagt at tage med bus om natten, men der er vist også mulighed for at tage bussen i dagstimerne. Jeg mindes busturen koster ca. 90-100 tl pr. person pr. vej.

Flyve fra Alanya til Kappadokien

Vi har aldrig selv overvejet at flyve til Kappadokien fra Alanya, da det vil kræve flere forskellige transportmidler og ikke kan svare sig tidsmæssigt elle økonomisk.

Nær Kappadokien området er der 2 lufthavne hhv. Kapadokya og Kayseri. Kayseri lufthavn ligger ca. 75 km fra det centrale Kappadokien og Kapadokya lufthavn ligger ca. 38 km fra det centrale Kappadokien.

En simpel søgning på Momondo viser at der flere gange ugentlig er fly fra Antalya til Kayseri, både direkte og med mellemstop. Den direkte flyvetur tager omkring 1 tome. Men husk på at I så først skal fra Alanya til Antalya, der er ventetid i forhold til check in og dernæst skal I have transport fra Kayseri lufthavn og til jeres hotel i Kappadokien området.

Fra Gazipasa lufthavn er der ikke direkte fly til hverken Kayseri eller Kapadokya, de er alle med mellemlanding i Istanbul.

Det kan ikke svare sig for os hverken tidsmæssigt eller økonomisk at flyve til Kappadokien, så overvej nøje om det kan svare sig for jer.

LÆS OGSÅ: Populære underjordiske byer i Kappadokien

LÆS OGSÅ: Børnevenlige oplevelser i Kappadokien

LÆS OGSÅ: Top seværdigheder i Kappadokien

LÆS OGSÅ: Oplevelser i Kappadokien med Getyourguide