tyrkiske restauranter i alanya, populære tyrkiske restauranter alanya, autentisk tyrkisk mad, tyrkiske spisesteder i alanya, smag på tyrkiet, det tyrkiske køkken alanya, alanya rejsetips
Alanya Alle indlæg Hverdag Smag på Tyrkiet

Populære tyrkiske restauranter i Alanya

Det tyrkiske køkken siges at være blandt et af de bedste i verden og det skal selvfølgelig smages, når man er på ferie i Tyrkiet.

Der findes et hav tyrkiske restauranter i Alanya. I dette blogindlæg har jeg samlet nogle af de mest populære tyrkiske restauranter i Alanya.

Rejser du til Alanya, vil du hurtigt erfare at her er masser gode restauranter, der tilbyder et bredt udvalg af mad fra hele verden. Som fastboende nyder jeg selv rigtig godt af det internationale køkken her. Men når du nu skal rejse til Tyrkiet, må du ikke gå glip af det lækre tyrkiske køkken.

Mange restauranter i Alanya har tyrkisk mad på menukortet. Men når størstedelen af menukortet består af bøf, pizza, burger, pasta mm. så betegner jeg det ikke som en tyrkisk restaurant.

Det tyrkiske køkken

Tyrkiet er et land med en rig kulinarisk tradition, der byder på en bred vifte af smagsvarianter, krydderier og ingredienser. Det tyrkiske køkken er kendt for sin mangfoldighed, smagfulde retter og unikke kombinationer af smagsoplevelser. Det tyrkiske køkken er inspireret af både Mellemøstens og Middelhavets kulinariske traditioner og har også sine egne karakteristiske træk. Tyrkiet tilbyder mange andre spændende og velsmagende retter, som er værd at udforske.

Det tyrkiske køkken er specielt kendt for deres forretter, meze, som er et sortiment af små madretter serveret i små skåle, men også det stor udvalg af forskellige typer kebab, pide, lahmacun, gryderetter, baklava, künefe mm.

Ønsker du at udforske de tyrkiske restauranter i Alanya, er der mange at vælge imellem. Søg gerne væk fra de turistpræget gader og op i de små gader eller området , hvor de lokale spiser. Gå efter de steder hvor de lokale spiser, det plejer at være et godt tegn på at det er et godt sted.

Restauranter i Alanya

Listen med tyrkiske restauranter er lavet af en kombination af restauranter jeg selv foretrækker, men også nogle af de restauranter i Alanya, som er særligt populære blandt min omgangskreds og jer følgere. Af samme grund har jeg ikke billeder af alle restauranterne, men skal nok forsøge at få dette opdateret løbende.

Jeg har ikke en favorit tyrkisk restaurant i Alanya, men jeg har flere som jeg veksler imellem, alt efter hvad jeg har lyst til. For de forskellige restauranter har typisk noget forskelligt de er kendt for. Bemærk også at der på nogle lokale tyrkiske restauranter ikke sælges alkohol. Nogle af restauranterne er mest oplagt til et frokostmåltid eller et hurtigt aftenmåltid, mens andre indbyder til mere hygge og man sagtens kan få en hel aften til at gå der.

Listen er lavet ud fra eget initiativ og jeg modtager derfor ikke betaling fra nogen af restauranterne der er på listen, højst får jeg en lille skilling fra den Google adsense reklame, der er i bunden af blogindlægget. Jeg håber du kan finde lidt inspiration til dit næste restaurantbesøg i Alanya.

Har du et godt bud på en restaurant der ikke er på listen, så kontakt mig gerne på facebook eller via mail. Jeg har prøvet ved de enkelte at finde både lokation samt evt. sociale medier.

De forskellige tyrkiske restauranter i Alanya er nævnt i tilfældig rækkefølge.

Yöresel Alanya EV mutfagi

Dette er en af de restauranter som rigtig mange anbefaler og i daglig tale er den blandt mange danskere kendt som “haven” eller “appelsinhaven”. Hos Yöresel finder man et bredt udvalg af lækkert tyrkisk mad, hvad enten du er til tyrkiske forretter (meze), kebap eller tyrkiske gryderetter.

Og som noget helt særligt finder man også nogle af de traditionelle Alanya retter hos Yöresel – retter der ikke er nemme at finde mange andre steder. Der findes mange lokale retter fra Alanya, som mange ikke kender til. Alanyas kommune udgav for nogle år siden en tyrkisk kogebog, hvor man har samlet de mange Alanya retter, så de ikke skal gå i glemmebogen. Hos Yöresel finder man et stort udvalg af Alanya retterne. Så bliver det ikke mere lokalt.

Følg restauranten her på Facebook.

Find lokation her: Yöresel Alanya ev mutfagi

Lider Paca

For mig var Lider Paca og Flash (den næste restaurant på listen) i mange år stoppestedet efter en tur i Alanyas natteliv. En god aften blev nemlig altid sluttet af på en af de 2 restauranter, hvor der 24 timer i døgnet serveres frisklavet suppe. Og selvom begge steder er godt besøgt i nattetimerne, så har de godt at lave hele døgnet rundt. Lider Paca er den vi oftest tyer til (dog i dagtimerne nu), når vi er i centrum og det skal være et nemt måltid. Udover alverdens supper, har Lider paca også mange forskellige tyrkiske retter på menukortet.

Find lokation her

Flash

Ligesom Lider Paca har Flash også døgnet åbent og er det man vil betegne som en supperestaurant i Alanya, selvom der også er mange andre lækre tyrkiske retter på menukortet.

Følg restauranten på Facebook her

Find lokation her

Mini Mutfak

Mini Mutfak lokantasi er meget populær blandt tyrkere og turister og ligger centralt placeret i Alanya. Lokantasi er et tyrkisk udtryk, der refererer til en form for spisested eller restaurant, der serverer traditionel, hjemmelavet mad. Og det er netop også ved du finder her, lækkert hjemmelavet mad hvor udvalget skifter fra dag til dag. Ved ankomst vælger man i glasmontren hvad man ønsker at spise, der er typisk forskellige gryderetter både med og uden kød, suppe, ris, bulgur, köfte, vinbladsruller mm.. Maden serveres ved bordet sammen lidt salat og brød og efter maden tilbydes der tyrkisk te. Der er hele tiden mad klar og derfor benytter mange forretningsfolk også stedet, når frokosten skal nydes i middagspausen.

Find lokation her

Ravza

Ravza har ligget det samme sted siden 1955 og er et populært sted både blandt lokale og turister. Det er en af de ældste og mest kendte restauranter i Alanya. Udefra ser restauranten ikke ud af meget udefra, men det store antal lokale stamgæster vidner om, kvaliteten af restauranten. Restauranten tilbyder forskellige tyrkiske retter, men der også mulighed for at få lidt mere turistvenlig mad.

Følg på Facebook her

Find lokation her

Kasikara ocakbasi

På Kleoprata siden finder man nede af en sidegade Kasikara ocakbasi. Jeg har været der flere gange gennem årene, hvor jeg typisk har spist mig mæt i deres mezer (tyrkiske forretter – en slags tyrkisk tapas). Men udover velsmagende tyrkiske mezer, tilbyder restauranten også mange andre lækre autentiske tyrkiske retter.

Følg på Facebook her

Find lokation her

Garip (Mahmutlar)

Denne har jeg endnu ikke besøgt. Men jeg har valgt at tage den med på listen, da den får rigtig gode anmeldelser blandt flere følgere, der har deres gang i Mahmutlar. Næste gang vi er i Mahmutlar, må vi se om vi kan nå et smut forbi.

Find lokation her

Hünkar Sofrasi

Stort ser hver gang jeg går forbi Hünkar Sofrasi, er alle bordene optaget af lokale der sidder og spiser. I gennem årene har vi da også spist der en del og det er blandt et af de steder i foretrækker, når det skal være normal tyrkisk husmandskost. Ligesom ved Mini Mutfak består menuen også her er lækkert hjemmelavet mad, hvor udvalget kan variere fra dag til dag. Derudover er det også muligt at bestille forskellige retter fra deres menukort. Bestemt et besøg værd, hvis I er ude efter en hurtig frokost eller aftensmad.

Find lokation her

Şefin Yeri

Dette er et af de steder hvor vi også er kommet gennem mange år og som bare ikke slår fejl. Vi kommer der typisk for at spise suppe, særligt er jeg vild med deres kyllinge- og linsesuppe. Men deres Kelle paca suppe er også et stort hit, hvis man er til det – jeg er ikke! Ved servering af supperne, bliver man tilbudt at få smeltet smør i suppen, ikke det sundeste, men det giver en lækker smag. Udover suppe, tilbyder restauranten også forskellige andre tyrkiske retter.

Følg restauranten på Facebook

Find lokation her

Cigerci Turan Usta

Dette sted er særlig kendt blandt tyrkerne og knap så meget blandt turisterne. Jeg har spist der nogle gange få år tilbage og der har det aldrig skuffet. Jeg kender flere der kommer der jævnligt og beskriver stedet som deres yndlingsspisested i Alanya. Restauranten tilbyder en masse velsmagende tyrkiske retter, særligt er stedet kendt for deres lever i kryddersmør.

Find lokation her

Köfteci Yusuf

Skal det være nemt, billigt og godt? Så er dette stedet. Köfteci Yusuf er en franchise restaurant og et stort hit i flere dele af Tyrkiet. I mit hoved vil jeg nok beskrive den som en fastfood restaurant. Restauranten tilbyder blandt andet suppe, köfte, kebab mm. Men det er også muligt at finde burgere. Maden kommer hurtigt og mange kommer da også for et hurtigt måltid, inden de skal videre. De gange vi har været der, har jeg altid været overrasket hvor mange gæster der når at komme og gå på den korte tid. Det er et koncept som tyrkerne i den grad har taget til sig.

Find lokation her

Perle Camping

Denne restaurant er nemmest at komme til hvis man er i bil. Og er et af de steder der er selv populært blandt tyrkerne når der skal spises god fisk og drikkes raki. Ved ankomst vælger man den/de fisk man ønsker at spise. Udvalget svinger fra dag til dag og efter sæson. Restauranten har aldrig skuffet og er et besøg værd hvis man er til fisk og krebsdyr. Restauranten ligger ud til strand/vand. Så I kan evt. kombinere frokost med en tur i havet her.

Find lokation her

Ramazan Ustanin Yeri

Dette er et endnu af de steder, hvor vi er glade for at komme. Restauranten ligger lidt afsides til 25 meter gaden og er ikke en man lige får øje på, med mindre man kender den. Men har man først været der, kommer man gerne igen. Hos Ramazan Ustanin Yeri serverer de både færdige tyrkiske gryderetter, men har også et menukort, hvor man kan vælge forskelligt. Vi har spist der meget gennem tiden og særligt efter fødslen af vores 2 tvillingepiger hentede vi jævnligt mad derfra, når overskuddet ikke var der til at lave mad.

Find lokation her

Öztat kebab tantuni

Dette er et af det steder jeg endnu ikke har prøvet, men som får de varmeste anbefalinger af rigtig mange. Restauranten ligger bag PTT centralt i Alanya.

Find lokation her

Old house (eski ev)

Hvis du drømmer om at smage lækre tyrkiske retter, er Eski Ev det perfekte sted at besøge. Restauranten er beliggende i et hus, der er mere end 100 år gammelt. I sommermånederne kan du nyde maden i den hyggelige gårdhave. I gårdhaven spiser man sin mad under oliven- og appelsintræer. Bare det at træde ind i den charmerende lille gårdhave er en oplevelse i sig selv.

Find lokation her

Konyali Haci Bey Restauran

Er du til tyrkisk pide? Så snyd ikke dig selv for et besøg her. Restaurantens primære fokus er at lave de lækreste tyrkiske pide i forskellige udgaver. Dejen er altid lækker tilpas i tykkelsen, ligesom en pide skal være. Vi er aldrig blevet skuffet her.

Find lokation her

Yükseller kebap ve pide

Denne ligger i en lille sidegade ved 25 meter gaden og er et af de steder vi oftest søger til når der skal spises tyrkisk mad. Der serveres forskellige kebab, pide, lahmacun, suppe mm. Fra start får man altid det tyrkiske lavas brød med forskelligt dip. Der er typisk kun tyrkiske gæster på restauranten, men en ny og nå får nogle turister bevæget sig den vej.

Find lokation her

Veys Et & Aksoy Lokantası

Ikke langt fra Alanyum shoppingcenter ligger denne tyrkiske restaurant, som er særlig populært for deres gode kvalitet af kød til fornuftige priser. Særligt under ramadan og i weekender kan det være en fordel at bestille bord. For stedet er velbesøgt af tyrkerne.

Find lokation her

Öztürk Kolcuoğlu Restaurant Alanya

Endnu en skøn kebab restaurant i Alanya, hvor du kan få autentisk tyrkisk kebab er Öztürk Kolcuoğlu, som ligger på forbjerget, med skøn udsigt udover Alanya by. Her kan du nyde meterlange (ja den er god nok) tyrkisk kebab der serveres på en lang planke, som ligges på tværs af bordet. Kom med tom mave, du kommer helt sikkert ikke til at gå sulten fra bordet.

Find lokation her

Kebapci Celal

Kebabci Celal har restauranter flere steder i Alanya. Vi plejer at besøge den på Atatürk gaden og er aldrig blevet skuffet.

De har et stort menukort med kebab i alverdens udgaver. En af mine favoritter er Beyti Kebab, min mand får altid deres Adana kebab. Til forret bliver der serveret en masse mezer (tyrkisk tapas) som næsten er et måltid i sig selv. Man skal hvert fald huske at gemme appetit til hovedretten.

Find lokation her

Oba Köşebaşı Kebap ve Baklava, alanya spisesteder, josef´s platz, alanya restaurant, gode kebabsteder alanya, alanya restauranter, oba restauranter, godt spisested i alanya, tyrkisk kebab, katmer, fistik katmer, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet

Oba Kırbaşı Kebab ve Baklava

Oba Kırbaşı Kebab ve Baklava er en restaurant der har fokus på egnsretter fra Gaziantep. Blandt mange danskere siger navnet Gaziantep nok ikke så meget, men spørger man en tyrker vil de uden at tøve sige at noget af bedste tyrkiske mad kommer fra Gaziantep. Spiser I der, så husk at gemme lidt plads i maven, så I kan smage desserten Katmer eller deres lækre Baklava – I vil ikke blive skuffet.

Find lokation her

Kaptan balik Evi

Når vi skal spise fisk ude, er det 9 ud af 10 gange her. Ved ankomst vælger man den/de fisk man ønsker tilberedet. Der kommer nye fisk ind dagligt, udvalget svinger efter sæson. Restauranten ligger afsides, i et område hvor der ikke kommer så mange turister forbi, men er velbesøgt af de lokale.

Find lokation her

Er man til fisk og skaldyr, så kan Rihtim ved havnen, restauranterne i Fiskehallen (nær Anadolu hospital) desuden også anbefales.

Keyf-i Künefe

Og skulle du have lyst til at smage på lidt tyrkisk dessert, så snyd ikke dig selv for den künefe, en tyrkisk ostekage (og sand kaloriebombe). Desserten serveres her sammen med banan og et glas mælk. Man kan få künefe med alverdens smag.

Find lokation her

Listen kan helt sikkert gøres længere og bliver også løbende opdateret. Som I næsten kan fornemme er det meget forskelligt, hvor meget jeg har kunnet skrive om de forskellige Alanya restauranter – hvilket til dels skyldes at nogle af dem kender jeg slet ikke eller også har jeg endnu ikke afprøvet dem. Jeg håber listen kan komme til gavn for flere og måske give jer lidt inspiration til hvor I kan nyde en lækker frokost eller middag når I besøger Alanya.