shopping i alanya, shopping i tyrkiet, shoppe i alanya, fordel at købe i tyrkiet, tyrkiske souvenirs, tyrkiske gaver, shopping i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejsetips tyrkiet
Alanya Alle indlæg Hverdag Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips Tyrkiet

Shopping i Alanya

Guide dig til shopping i Alanya og hvad der med fordel kan købes her.

Shopping i Alanya. Hvor skal du shoppe? Der er mange muligheder og det afhænger selvfølgelig af hvad du er på udkig efter.

Skal du til Alanya og påtænker du at shoppe i byen, så læs med her. Alanya tiltrækker hvert år mange turister, som udover at bruge en masse tid på at nyde de skønne omgivelser også shopper en del i Alanya.

shopping i alanya, shopping i tyrkiet, shoppe i alanya, fordel at købe i tyrkiet, tyrkiske souvenirs, tyrkiske gaver, shopping i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, rejsetips tyrkiet

Shopping i Alanya

Mange ting kan med fordel shoppes i Alanya/Tyrkiet. – men har du styr på hvad og hvor?

Her er der muligheder for powershopping:

Alanyum

Byens shoppingcenter. Det ligger ved 35 m gaden og danner rammerne for shopping som vi kender det, fra et mindre dansk shoppingcenter. Tøj, elektronik, legetøj, sko, tasker, supermarked, legeland og spisesteder under samme tag.

Bazaren

Oplagt sted hvor du kan slentre afsted på byens gågader og indsnuse diverse indtryk. Det er også her du må påregne at blive tiltalt, hvis dine øjne falder på et på et produkt, og det er her du finder de kopivarer, som byen er berømt for. Og har butikkerne ikke det hjemme du spørger efter, er de meget hurtige til at skaffe det hjem. I bazaren skal du handle om prisen og de ansatte gør deres bedste for at få handlen igennem til højeste pris, da de ofte er provisionslønnet. Bazaren ligger i centrum, på begge sider af hovedgaden, fra havnen i syd til dolmusstationen mod nord.

Atatürk Boulevard

Alanyas hovedgade og er den største shoppinggade i byen. På gaden finder du både et stort udvalg af internationale butikker med faste priser. Min egne personlige favoritter med på Atatürk Boulevard er Mavi, LC Waikiki, Mudo, English home mm. Alle butikker med faste priser. Men der findes også flere bazar butikker imellem, hvor der skal forhandles om prisen.

Bag bazaren

Det område der ligger som et bælte bag bazaren, dvs. nord for dolmusstationen. Området også bedre kendt 25 meter gaden og de mange sidegader deromkring tiltrækker de lokale. Et område hvor der bor flere lokale og her finder du selvfølgelig mere lokale forretninger. Er du på jagt efter stof/garn, tyrkisk designertøj, en isenkræmmer, en boghandel eller andet lokalt, så finder du det her. Generelt er prisen lavere her end begge ovenstående steder.

Byens markeder

Byens markeder består af både grøntsagsmarked og tekstilmarked. Og hver dag er der et nyt marked et sted i Alanya. Her findes mange af de varer du også finder i bazaren, men ofte kan du gøre en bedre handel på markedet, da boden på markedet er billigere end en husleje i bazaren. Husk igen at handle om prisen også selvom der står pris på varen.

Bemærk af pga. Corona er tekstilmarkederne ikke åbne i øjeblikket. Så snart situationen kommer mere under kontrol forventes disse at åbne igen.
Hvad kan du med fordel købe i Alanya?

En charterguide vil fortælle dig de klassiske 3 produktgrupper: guld, læder og håndlavede tæpper. Guld og læder fordi det er billigere end derhjemme og tæpperne – fordi de er håndlavet og en god investering. MEN der er mange andre gode ting, du med fordel kan købe i Alanya.

Her er lidt eksempler:

Tøj og tekstil

Tyrkiet er storproducent af tekstiler og meget af det tøj vi køber hjemme i Danmark, er produceret i Tyrkiet. Vær opmærksom på kvalitet og kopier. Bag ved bazaren og på de store gader, findes tyrkiske mærker og design som bestemt også er et kig værd. I centrum og i Alanyum Shopping center, ligger LC Waikiki som er det tyrkiske svar på h&m. Derudover er Koton og Defacto også butikker der er værd at besøge. I disse butikker er prisen fast og du skal ikke tænke på at prutte om prisen

I bazaren kan du finde tøj af blandet kvalitet og kopivarer, så se dig godt for og her skal du ofte forhandle prisen. Jo mere du køber i samme forretning, jo mere har du at forhandle med.

Solbriller

Hvis du er typen der ødelægger 3 par på en sommer, så findes der billige solbriller på næsten hvert gadehjørne. Det er kopier og ofte kan du få et par for 20-25 tl. Hvis du mere er til kvalitets-solbriller, så gå til en optiker og få et par med gode glas og et stel der passer til din hovedform. Prisen varierer selvfølgelig, men du sparer ofte mellem 30-50% af prisen derhjemme.

Ure

Her gælder samme som solbrillerne. Uanset om du er til de billigere eller dyrere mærker, er der penge at spare. De kendte mærker fås hos byens guldsmede, dog er der ved mange af de kendte mærker ikke så meget at spare, med mindre du har tænkt dig at investere i det dyrere ur.

Garn

Garn er betydeligt billigere end i Danmark og du kan typisk spare 50% ellere mere i forhold til priserne i Danmark. Garn er da også noget af det mest populære at fylde kufferten med, hvis man spørger mange kvinder. Vil du købe garn i Alanya, så læs om Garnbutikker i Alanya her.

Krydderier

Gode krydderier findes i specialforretninger overalt i byen. Krydderier er billigere i Danmark, men disse smager af mere og derfor bruges mindre mængder og smagen er bedre. Specielt karry, chili og krydderiblanding til kartofler/pasta/kebab.

Her er et par varer du bør undgå at tage med hjem i kufferten:

Parfume  

Hvorfor ikke købe 3 kendte parfumer til 10 euro? Fordi det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre at erhverve sig 3 kendte mærker for den pris. Brug fornuften når du handler. Kendt parfume skal købes i taxfree. I Alanya er der kun parfume i pipetten. Men når det er sagt, kan du roligt handle i de deciderede parfumebutikker såsom D&P, Loris mm, hvor man kan finde billige parfumer der minder meget om de dyre ægte og hvor der er parfume i hele flasken.

Dansk/tyrkisk ordbog

De billige ordbøger man kan købe i boghandlen er ikke pengene værd. De er ca. lige så pålidelige som Google Translate. Gyldendals hjemmefra er dyrere men bedst også meget bedre.

Lægeordineret medicin

Mange ved at langt de fleste stærke medikamenter kan købes på byens apoteker, uden recept. Der kan være mange penge at spare på astma medicin, lykkepiller og stærk smertestillende osv. MEN dit helbred er vigtigere end en besparelse og din læge kan få sværere ved at bedømme dit helbred, hvis du tager en anden medicin end udskrevet. Og så er der en del medicin der er ulovligt at indføre i Danmark, fordi det ikke opfylder de strenge danske krav. Vær derfor opmærksom på hvad du køber.

Har du shoppet i Alanya efter atypiske souvenirs, eller har du andre gode shopping i Alanya, så kommenter gerne så andre kan få glæde af de gode tips!

SE OGSÅ: 15 populære souvenirs fra Tyrkiet
7 thoughts on “Shopping i Alanya”

 1. Først tak for en god blok med rigteg mange gode indslag.
  Vi elsker at shoppe i Alanya, men ikke i Bazaren. Vi køber ikke kopitøj mere.
  På 25 m vejen ligger der rigtig mange gode butikker. Vi handler bla i Cazador der har tøj både til mænd og kvinder. En rigtig god kvalitet og til priser som ligger langt under det vi er vandt til i DK. Den kan vi varmt anbefale.
  Ved siden af ligger LeeCoper og det er jo et kendt mærke. Her er det ikke kopier men den rigtige vare. Priserne her er også under det halve af det vi skal give i DK for tøj i denne kvalitet.
  Bevæger vi os ned på Atatürk ligger der også rigtig mange gode shops. MAVI der er lidt i den dyre ende(efter tyrkiske forhold) men helt klart et besøg værd. Rodin Hills også en butik med tøj og her er det billigt, købte Jeans til 50 tl her for et par år siden og de er nogle af de bedste jeg har. Tshirts kan købes for 10 15 tl.
  Undertøj til min søde kone og datter køber vi i PENTI en butik som er specialist i strømpebukser,lingeri til damer, badetøj til damermm. Helt klart et besøg værd. Ligger ned af gaden i krydset med Waikki mod havnen på højre side lige over for Plaza Diamon guldsmed.

  På samme gade er der også en butik der hedder Trash, det er for unge mennesker og gamle som mig med et ungt sind. Her finder du Tshirts med popnavne og alle slags hatte suvinir og spicial tøj.

  Det var et udplug af nogle af de steder vi handler meget, der er masser af andre steder bare gå på opdagelse.

   1. Butikken hedder Danbrand. Kør ad ata turk vejen og drej til højre i krydset , som fører til havnen. Ligger på højre side overfor rest. Pandarosa. Lille butik med restsalg af kendte mærker. Udvalget svinger meget.

Skriv et svar