Alle indlæg Opskrifter Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Nem tyrkisk pastaret med tomatpure og mynte

Nem tyrkisk pastaret der kan bruges som et måltid for sig selv eller som en del af et måltid.

Nem tyrkisk pastaret med tomatpure kræver få ingredienser og er desuden nem og billig at lave.

Lad os skrue tiden lidt år tilbage til da Corona-krisen startede. Da der blev sagt at Danmark lukkede ned, styrtede en del danskere ud i diverse supermarkeder og særligt gik de efter en ting; nemlig toiletpapir. Her i Tyrkiet spredte panikken sig også, men her var det ikke toiletpapir man gik efter, men pasta (eller makarna som det hedder på tyrkisk, for pasta betyder kage). For med lukningen af landet, kom også usikkerheden for fremtiden og økonomien. Fordelen ved at fylde hjemmet med pasta, er at det både er langtidsholdbart, nemt at tilberede og billigt. Og så kan man lave alverdens retter med pasta.

Den tyrkiske pastaret med tomatpure har jeg efterhånden fået serveret mange gange, enten som tilbehør til kød eller kylling eller som en ret i sig selv (typisk serveret med tyrkisk hyrdesalat). At lave denne udgave af pasta, kræver ikke mange ingredienser og derfor også økonomisk billig. Særligt en fordel i disse tider med inflation og høje energipriser.

Ingredienserne til pastaretten er få og herhjemme er det nogle vi altid har i hjemmet. Særligt tomatpure (salca) er noget man ikke går ned på i tyrkiske hjem. Og det er ikke unormalt at man køber tomatpure hjem i kæmpe mængder. Vi fik for nyligt foræret knap 3 kilo hjemmelavet tomatpure – et helt andet størrelsesformat end vi er vant til fra Danmark.

I denne opskrift er der brugt mynte, i stedet for mynte kan der f.eks. også bruges finthakket hvidløg, løg eller civri peber skåret i små stykker.

Opskrift på tyrkisk pastaret med tomatpure og mynte

Ingredienser

1 pakke pasta (500 gram)

2-3 spsk olie

2 spsk tomatpure

Tørret mynte

Salt

Sort peber

Fremgangsmåde

Start med at koge pasta. Kom vand i gryde og lad det koge før pasta tilsættes, til vandet tilsættes 1 tsk salt.

Imens pastaen koger, laves tomatpuresaucen. Til tomatpurésaucen hældes olie i en gryde eller pande, tilføj 2 spiseskefulde tomatpure, tørret mynte, salt og peber og sauter. Tilføj 1 dl. vand fra pastaen og steg videre et par minutter. Smag sovsen til om der mangler salt, peber eller mere mynte.

Kom saucen over den kogte pasta og bland det godt sammen og så er retten klar til servering.

Nyd dit måltid