Alle indlæg

Danske børns ret til cpr. nr.

Vidste du at børn født af danske forældre, ikke bare i Tyrkiet, men også i resten af verdenen, ikke får et cpr. nr.? De er dog danske statsborgere og har ret til at få et dansk pas, men i passet vil der kun stå deres fødselsdato efterfulgt af xxxx.

Tidligere på året delte Jane tanker på bloggen om hverdagen i en tyrkisk landsby. I denne uge har hun startet gruppen Danske børns ret til cpr. nr., et emne som en del af vi udlandsdanskere bosat i Tyrkiet har snakket en del om. Jane har dog valgt at tage skridtet videre og tage kampen op, hvilket jeg støtter 100 % op om og derfor deler jeg også hendes tanker om gruppen i dette blogindlæg i håbet om det når ud til flere. På under 1 døgn er der kommet flere end 400 medlemmer i gruppen og flere udlandsdanskere tilkendegiver at det er et emne der også fylder en del hos dem.

De fleste danskere tænker nok ikke over, hvor meget man kan og ikke kan, med eller uden et cpr. nr. For os med børn født i udlandet, afskærer det både os og vores børn fra en del muligheder. F.eks. står vores børn ikke angivet som vores børn i de danske systemer, vi har som forældre i de danske regi ingen samhørighed med vores børn. Derudover afskærer de vores børn muligheden for at få en børne- og eller investeringsfond, opskrivning i div. foreninger fx boligforeninger, og de kan i visse tilfælde gå i glip af arv fra Danmark, da skifteretten ikke leder efter arvinger som ikke står anført i hverken cpr. registeret eller kirkebøgerne.

Derfor har jeg oprettet en gruppe, med henblik på at få reglerne på området ændret. Vi har brug for stor opbakning, også fra den almene dansker, da udlandsdanskere hverken kan oprette eller underskrive borgerforslag. Så meld jer gerne ind for at læse mere om overstående eller for at bakke os op.

Gruppens formål:

Jeg har oprettet denne gruppe med et enkelt formål, retten til at alle udlandsdanskere kan få et administrativt cpr. nr. B.la. så Danske forældre i udlandet kan få registreret deres børn som værende deres børn i de danske systemer.

Uden cpr. nr.

Kan vi som forældre IKKE

– Få barnet ført sammen med forældre i cpr. registeret i Danmark

– Oprette børneopsparing og eller investeringsfonde

– Opskrivning i div. foreninger fx boligforeninger

– De kan i visse tilfælde gå i glip af arv fra Danmark, da skifteretten ikke leder efter arvinger som ikke står anført i hverken cpr. registeret eller kirkebøgerne

https://m.facebook.com/groups/1241786339763319/?ref=share&mibextid=S66gvF