ting jeg savner ved det normale liv, corona tanker, livet som udlandsdansker under corona, dansk i tyrkiet, corona i tyrkiet, corona i alanya, covid-19 i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Corona tanker: Ting jeg savner ved det normale liv

Hvad savner du ved det normale liv? Altså livet før Covid-19 vendte op og ned på de flestes hverdag. 

De sidste par måneder har budt på afsavn for de fleste af os. Jeg er en person der på mange punkter nyder mit eget selskab, selvfølgelig også mandens selskab, så derfor er alle dage dage ikke fyldt med savn. Men jo mere jeg er afgrænset fra det sociale liv og jo længere tid jeg går med uvidenheden om hvornår jeg ser venner og familie igen, jo mere begynder jeg at savne.

Her er nogle af de ting jeg savner ved ved det normale liv (skrevet i tilfældig rækkefølge)

  • At rejse og opleve. Jeg elsker at rejse rundt, både på mindre og længere ture. Heldigvis var jeg heldig at have 3 skønne rejser, inden mange af verdens lande lukkede grænserne. Selvom det er uvist hvornår jeg/vi kommer ud at rejse igen, drømmer jeg allerede nu om fremtidige rejser, både til nye og velkendte rejsemål.
  • At se mine veninder. Jeg er egentlig ret god til at være alene – ja faktisk nyder jeg det og har også jeg brug for det for at lade op, men lige nu savner jeg at snakke om alt og ingenting med mine piger. Heldigvis får vi vendt lidt af verdenssituationen via tlf opkald, Messenger mm.
  • At alle indkøb ikke skal planlægges så grundigt som nu og vi kan tage sammen ud at handle. Ligesom i mange andre lande, anbefales det her i Tyrkiet at det kun er 1 af familiens medlemmer der handler af gangen og vedkommende skal bære maske. Vi handler pt. ind til 1 uge af gangen. Typisk er det manden der tager afsted, mens jeg skriver indkøbslister til ham. Han har helt sikkert et større behov for at komme ud end jer. Særligt savner jeg at komme med ham på bazar og nyde synet og duften af frisk frugt og grønt. Der findes flere muligheder for at handle online i Alanya, vi har dog endnu ikke gjort brug af dem.
  • At se familie og venner i det hele taget, særligt alle dem der ikke bor i Alanya og som der går endnu længere tid før vi kan se igen. Bare i løbet af april og maj, skulle vi have nydt gensyn med flere skønne personer, både venner og familie. Lige nu er usikkerheden, på hvornår vi ses igen. Hvornår det bliver muligt at rejse igen. Familien i Tyrkiet er nok dem vi kommer til at se først. Men hvornår må tiden vise…
  • At kunne være impulsiv, hvilket ikke er nemt når det man helst skal blive hjemme og tænke over at holde afstand når man er ude. Hvor kunne det være skønt, bare at trække nogle timer ud af dagen og sætte sig på stranden med en god bog. Tage en eller flere dage ud af kalenderen og køre ud i det blå. Eller købe en kaffe ved Starbucks, sætte sig på en af de mange bænke ved havnen og bare kigge på mennesker. I det hele taget bare lave impulsive planer.
  • Men også at kunne lægge planer for fremtiden. På trods af at man ikke kan være impulsiv lige for tiden, så er det virkelig også irriterende ikke at kunne lægge planer ud i fremtiden. Jeg elsker at have noget at se frem til, hvad enten det er at tage på restaurant med en god veninde, rejse på weekendtur med kæresten eller se frem til en kommende ferie. Lige nu synes det helt umuligt. Vi ved ikke, hvordan verden ser ud i næste uge.
  • At komme i hamam og få en omgang massage eller komme til frisøren og få klippet og farvet hår – jep dette er luksus ting. Men særligt massagen er i disse dage tiltrængt. Jeg har i snart 2 uger kæmpet med spændinger i skulder og nakke, som har været med til at give hovedpine flere dage.

Jeg er helt sikkert langt fra den eneste, der savner det mere normale liv før Corona/Covid-19. Lige nu er det en anderledes hverdag for de fleste af os. Det der gør situationen sværest er usikkerheden på hvor længe hverdagen vil være forandret og hvordan fremtiden bliver.

Dagene kan lige nu føles lange og kedelige.Og selvom det er svært og vi alle må lide afsavn af den ene eller anden slags, skal vi huske at være taknemmelige for at vi er raske, har tag over hovedet og mad på bordet. Rundt om i verden har mange mennesker på kort tid mistet deres levebrød.

SE OGSÅ: Hvilken fremtid venter efter Coronavirussen?