vandmelon smoothie med jordbær, vandmelonsmoothie opskrift, jordbær smoothie med vandmelon, nem sommerdrik, røde sommerdrik, opskrifter med jordbære, opskrifter med vandmelon, drikke med jordbær, drikke med vandmelon, mit tyrkiske køkken
Alle indlæg Opskrifter

Vandmelon smoothie med jordbær

Vandmelon smoothie med jordbær er en lækker forfriskning på en af de varme sommerdage.

Denne vandmelon smoothie med jordbær, er en nem sommerdrik, der kræver få ingredienser og smager af sol og sommer.

Den seneste sommerdrik jeg delte med vandmelon, fik rigtig god respons, så derfor kommer her en mere. Hele sommerperioden kan vi nyde vandmelon her i Alanya og i øjeblikket får man dem næsten kastet i nakken, så billige er de.

Fakta om vandmelon

Vandmelon er en yderst populær frugt i sommerperioden, grundet dens høje indhold af vand og søde smag. Vandmelon har blandt andet et højt indhold af antioxidanter, næringsstoffer og vitaminer A og C.  Vandmelon har et kalorieindhold på kun 34 kcal pr. 100 gram.

Særligt i varmen har du brug for at holde dig hydreret, og her er en vandmelon et godt supplement til at drikke vand – den er nemlig, som navnet indikerer, pakket med vand.  90 procent af en moden vandmelon består af vand. Og får du ikke nok af det, så risikerer du at døje med hovedpine, fordøjelsesbesvær og generel dårligt helbred. Så har du svært ved at drikke alle de glas vand, du skal i sommervarmen, så spis en masse vandmelon i løbet af dagen.

Vandmelon kan bruges i et hav af lækre sommer opskrifter, f.eks. vandmelon lemonade, vandmelonis, vandmelonsalat i alverdens afskygninger eller som i denne opskrift: Vandmelon smoothie med jordbær.

Vandmelon smoothie opskrift

Ingredienser 

Ca. 500 gram vandmelon

15-20 stk jordbær

½ citron

Fremgangsmåde

Hvis du ikke har fundet en vandmelon uden kerner, så start med at fjerne kerner. Skær vandmelon i stykker og kom dem i en blender med rengjorte jordbær og saften fra den halve citron. Blend det hele godt sammen i et par minutter.

Grundet sødmen fra både vandmelon og jordbær er det ikke nødvendigt at tilsætte yderligere sukker. Drikken bør nydes afkølet, så sæt den gerne på køl et par timer eller server drikken med det samme i glas med isterninger.

Drikken er lavet i fællesskab af Eurodan, Vorestyrkiet og Danskityrkiet.

SE OGSÅ: Vandmelon lemonade

SE OGSÅ: Vandmelonsalat med pinjekerner

SE OGSÅ: Nem ingefærdrik med citron