tyrkiske småkager, tyrkiske kager, tyrkiske småkager med æble, tyrkiske småkager med æblefyld, det tyrkiske køkken, opskrifter med æble, tyrkiske opskrifter, tyrkiske retter, tyrkisk mad, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alle indlæg Brød og kager Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Tyrkiske småkager med æblefyld

Endnu en gang har en lækker opskrift fundet vej til bloggen, denne gang er det opskriften på lækre tyrkiske småkager med æblefyld – på tyrkisk kaldet Elmalı Rulo Kurabiye.

Disse tyrkiske småkager med æblefyld er super lækre at nemme at lave og så er de oplagt at servere når der kommer gæster.. Jeg fik dem selv serveret for første gang, da jeg for nyligt var i Nevsehir på familiebesøg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser


125 g blødt smør eller margarine

125 ml vegetabilsk olie

125 ml naturel yoghurt

1 æggeblomme

2 tsk bagepulver

2 tsk vanilje

ca. 600 gram mel

Æblefyld

2 store æbler

1/2 tsk kanel

100 ml. sukker

50 gram hakkede valnødder

Flormelis

Fremgangsmåde

 

Start med at lave æblefyldet. Skræl æblerne og riv dem på et rivejern. Varm dernæst æblemassen på en nonstick stegepande ved medium varm til de bliver møre. Tilsæt hakkede valnødder, sukker og kanel og bland det hele godt sammen til det har en god “flydende konsistens”.  Lad derefter æbleblandingen køle af og lav imens småkagedejen.

Start med at blande smør, yoghurt, olie og æggeblomme samme, tilsæt derefter vanilje og bagepulver. Mel tilsættes på slum, indtil dejen har den rette konsistens. Ælt dejen godt sammen.

Del dejen om i 3 lige store dele og rul hver del ud til en lang pølse, som rulles flad med en kagerulle, så det bliver en aflang masse.

Fordel en stribe æblefyld på og rul dejen sammen omkring æblefyldet, så det bliver en til en lang pølse med fyld inden i. S

kær pølsen på skrå, så hver stykke bliver ca. 2 cm i bredden. Fordel stykkerne på en bageplade og bag i forvarmet ovn ved 180° i 10-15 minutter.

Tag småkagerne ud af ovnen og fordel flormelis henover med en lille si.

Se gerne denne video, for bedre præsentation af fremgangsmåden:

SE OGSÅ: Sunde romkugler med dadler
Skriv et svar