Salep opskrift

salep opskrift, opskrift på salep, sahlep opskrift, tyrkisk risdrik, tyrkisk varm drik, tyrkiske drikke, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, tyrkiske opskrifter

Er du også blevet vild med den lækre vinterdrik Salep? Så er her en nem salep opskrift, som du kan eksperimentere med derhjemme.

Der er efterhånden begyndt at blive koldt her i Alanya. Vinteren i Alanya har i år ladet ventet på sig, regnvejrsdage har der endnu heller ikke været så mange af. Der er stadig dejligt lunt midt på dagen så længe solen står på. Men så snart solen gå ned kommer kulden. Jeg har ikke så meget imod kulden, kulde er jeg jo vant til fra Danmark.

Jeg kan godt lide at være social, men samtidig er jeg også en person der nyder noget kvalitetstid for mig selv. Derfor giver kulden mig en god anledning til nyde at kunne ligge på sofaen, med et dejligt varmt tæppe, en god bog og noget varmt at drikke. For år tilbage havde jeg mit første møde med Salep.

Salep er navnet på en varm drik der hitter i Tyrkiet og som i vinterperioden sælges på de fleste cafeer rundt om i Alanya. Jeg kan her i vinterperioden godt lide at udskifte min kaffe eller te med en kop Salep.

Det smager lidt af risengrød og dermed af jul. Det kan varmt anbefales på en kold dag. Drikken kan købes og nydes på de fleste caféer og det kan også laves derhjemme, enten via færdigblandet pulver eller med få ingredienser.

Vil du prøve at lave din egen Salep, så kan jeg anbefale denne opskrift.

Salep opskrift (4 kopper)

1/2 spsk majsstivelse

1/2 spsk rismel

4 spsk sukker

4 kopper mælk

Kanel (drysses ovenpå)


Majsstivelse, rismel, sukker og mælk blandes i en gryde. Rør jævnligt indtil det koger. Lad det koge i 1-2 minutter, indtil det tykner lidt. Fordel i 4 kopper og pynt med kaneldrys. 

Skriv et svar