tyrkisk kaffe med mælk, tyrkisk mælkekaffe, fakta om tyrkisk kaffe, tyrkisk kaffe opskrift, fakta om tyrkisk kaffe, tyrkiske drikke, smag på tyrkiet, alanya, alanya blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Hverdag Smag på Tyrkiet Tyrkiske opskrifter

Opskrift på tyrkisk kaffe med mælk

Kan du godt lide en god kaffeoplevelse? Så kan jeg anbefale dig at prøve en lækker tyrkisk kaffe med mælk, der efter min mening er langt bedre end den normale tyrkiske kaffe.

Gennem årene har jeg fået serveret flere kopper tyrkisk kaffe, hvor jeg hver gang kun har sippet lidt til kaffen. Ærligt elsker jeg kaffe, men den normale tyrkisk kaffe har aldrig rigtig fanget mig.

Til gengæld fik jeg for år siden, en lækker tyrkisk kaffe med mælk, som jeg lige siden da har efterspurgt flere steder. De fleste laver dog tyrkisk kaffe med vand. Tidligere på året fandt jeg ud af at jeg kunne få min tyrkiske kaffe med mælk hos Kahve Dünyasi ved Damlatas/Kleopatra siden her i Alanya.

Og efter det måtte jeg hjem og eksperimentere selv og det viste sig, at det er faktisk ikke så svært. At lave tyrkisk kaffe, så den bliver lige så god som den man får serveret på kaffesteder, tager tid. Det handler om at have fornemmelsen for kaffen og give kaffen nok tid, tilpas varme mm.

Tyrkisk kaffe med mælk opskrift (4 personer)

4 tyrkiske kaffekopper mælk

4 tsk. fint malet tyrkisk kaffe

evt. 1,5 tsk sukker

Sådan laver du tyrkisk kaffe

Traditionelt tyrkisk kaffe tilberedes i en kobber gryde med langt skaft (på tyrkisk kaldet Cezve). Mælken og den fintmalede kaffe og sukker bringes i kog over medium varme. Når kaffen begynder at skumme, fjernes skummet med en teske og dette fordeles ligeligt i alle 4 kopper. Herefter hældes kaffen op i kopperne.

Tjek gerne denne Youtube video med instruktion til hvordan du laver tyrkisk kaffe:

Bemærk: Når kaffen er i koppen, skal der ikke røres rundt, så sødme på kaffen skal findes mens den koges. Det er meget forskelligt hvor sød man ønsker sin kaffe, i dette tilfælde er den lavet middel. Sukker kan undlades eller der kan tilføjes mere. Det er også almindeligt set at man undlader sukker og server kaffen sammen med noget sødt og et glas vand ved siden af.

Prøv også opskriften på traditionel tyrkisk kaffe