adana, moskeen i adana, tyrkiets største moskeer, roadtrip i tyrkiet, oplevelser i adana, seværdigheder i adana
Alanya Alle indlæg Oplevelser

Roadtrip dag 6: Adana og Alanya

Så blev det endelig tid til det sidste indlæg om vores roadtrip, nemlig om 6. dagen, hvor vi kørte fra Aksaray mod Adana, inden vi omsider satte kursen mod Alanya.

Morgenen startede med at vi forlod Aksaray så snart vi havde spist morgenmad, hvor vi satte kursen mod Adana, en tur på knap 260 km. Det var fantastisk at se hvordan omgivelserne endnu en gang ændrede sig jo længere syd på vi kørt. Aksaray ligger på en højslette inde i landet, for at komme til Adana, skulle vi passere Taurusbjergene, hvor der heldigvis er lavet fine nye veje på det meste af stykket.

Jeg har tidligere været i Adana 2 gange, begge gange på ferie for år tilbage, så for mig var det et gensyn med byen. I byen havde vi sat os 2 mål, vi skulle besøge Sabanci moskeen, som er en af de største moskeer i hele Tyrkiet og så skulle vi selvfølgelig spise traditionel Adana kebab. Man tager vel ikke til Adana uden at spise Adana kebab?

Vi startede med at tage til Sabanci moskeen, som er et imponerende og smukt bygningsværk. Moskeen har 6 minerater (tårne), hvor hver minaret måler 99 m. Der skulle eftersigende være plads til 28.000 bedende på én gang. Moskeen ligger i skønne grønne omgivelser i form af den omkringliggende park. Imens de andre i gruppen gik en tur i parkområdet, studerede jeg moskeen nærmere, både indvendigt og udvendigt. Desværre nåede jeg ikke at tage mange billeder indvendigt, da der skulle til at være bøn da jeg kom og jeg ikke ville forstyrre.

Ønske du at besøge en moske – så følg disse råd.

Jeg har gennem mine mange rejser rundt i Tyrkiet efterhånden set mange forskellige moskeer, helt fra de helt små og simple i landsbyen, til de større rundt omkring i storbyerne, men moskeen i Adana er den største jeg til dags dato har set. Jeg drømmer om snart at komme en tur til Istanbul og se de store og populære moskeer der.

Inden vi forlod byen, tog vi ind på et lokalt sted og spiste Adana kebab, personalet blev ved med at kigge ret nysgerrigt på os. Det var tydeligt at det ikke er hver dag, stedet får besøg af 4 skandinaviske kvinder.
 

Fra Adana gik turen omsider mod vores elskede Alanya, hvor vi ankom sent om først på aftenen. Vi kørte til Alanya via kysten, hvor vi passerede både Mersin og Anamur. Jeg har de tidligere gange, jeg var været i Adana, kørt samme rute og er begge gange blevet voldsomt køresyg. Det var derfor et glædeligt syn at se at store dele af vejen var blevet forbedret, siden jeg havde kørt her sidst og jeg slap for køresyge denne gang.

Dette var slutningen på 6 dages roadtrip, en oplevelse som jeg ikke vil have været foruden! Har du ikke læst alle indlæg om vores roadtrip, så læs med her:

Roadtrip dag 1 Demre og Kas
Roadtrip dag 2 Fethiye og Izmir
Roadtrip dag 3 Ayvalik og Bozcaada
Roadtrip dag 4 Bozcaada og Canakkale
Roadtrip dag 5 Eskisehir og Tüz Gölu

Undervejs på vores roadtrip fik vi tilbagelagt omkring 2200 km på 6 dage, vi fik nydt skøn natur og historiske oplevelser, vi fik hygget, shoppet, samtidig med vi fik nydt lækker mad og oplevet nogle fantastiske steder i Tyrkiet. Alle steder vi kom til blev vi mødt med varme og gæstfrihed. Vi havde 5 hotel overnatninger på 5 meget forskellige hoteller, men alle med hver deres charme og pudsigt nok steg kvaliteten af hotel for hver nat – det betød dog ikke at det var dem der imponerede mest. På alle hoteller havde vi booket dobbeltværelser med morgenmad, det dyreste vi kom til at betale for en nat pr. Person var 90 tl. Derudover havde vi selvfølgelig udgifter til billeje, benzin, vejafgift og de resterende måltider. m

Selvom vi i løbet af vores roadtrip nåede at være meget på farten, så er der ingen tvivl om at vi også fik set og oplevet en masse.

Vil jeg tage på et roadtrip igen? Ja, det vil jeg ikke afvise, men det skal ikke være lige foreløbigt. Lige nu skal der tjenes penge sammen så vi kan realisere vores boligdrømme. Men skulle der dukke nogle billige billetter op eller blive rudrejselængden for stor, skal jeg ikke afvise at det bliver til flere rejser i år.