roadtrip i tyrkiet, fethiye, izmir, seværdigheder i fethiye, oplevelser i fethiye, fethiye havn, simit, simitsælger, fethiye ruiner, lucian rock tombs, izmir by, oplevelser i tyrkiet, dansk i tyrkiet, dansk rejseblogger, alany blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Oplevelser

Roadtrip dag 2: Fethiye og Izmir

Inden vi tog afsted på roadtrip, var jeg godt indstillet på at vi nok kom til at køre mere i løbet af dagen, inden vi kom til at se noget og dag nummer 2 blev da også en af de lange dage i bilen, da vi kørte fra Kas til Izmir. En note til mig selv, er at hvis jeg nogensinde skal på roadtrip igen, så skal vi have mere tid hver sted, for der er flere ting jeg er lidt ærgerlig over vi ikke fik udforsket eller besøgt.

På dag 1 var vi kørt fra Alanya til Kas. Turen fra Kas til Izmir er ca. 438 km og tager ca. 5 timer og 45 minutter.

På dag 2 stod jeg tidligt op for at få så meget ud af Kas som muligt, inden vi skulle videre til næste sted. Så imens de andre sov længe, stod jeg op og besøgte amfiteatret ved siden af pensionatet og gik der efter en tur rundt i Kas by og nød stilheden.

Postkort fra Kaş, postkort fra kas, kas tyrkiet, hvor ligger kas, tyrkiske feriebyer, demre, myra, julemanden er fra tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, demre, myra, julemanden er fra tyrkiet, julemandens grav, myten om sankt nikolaus, ates pension kas,

Tilbage på pensionatet nød vi en overdådig morgenmadsbuffet, inden vi tjekkede ud og satte kursen mod Izmir. Allerede i Kas havde vi bestemt os for, at vi ønskede at besøge Fethiye på vejen, hvor vi passende kunne spise frokost.

Fethiye
Fethiye er en by beliggende i provinsen Muğla i Aegean-regionen i det sydlige Tyrkiet. Byen har ca. 68.000 indbyggere. I Fethiye startede vi med at besøge Lycian Rock Tombs, som er grave der er udhugget i bjerget bag Fethiye i det 4. århundrede. Gravene blev bygget ind i bjergets side, så englene kunne nå de døde.

Lycianerne troede på at de døde blev båret til efterlivet af magiske vingede væsner (engle), og dermed lagde de deres ærede døde på geografisk høje steder. Vi kørte til Lycian Rock Tombs med bil, men man kan sagtens gå til stedet fra Fethiye centrum, en gåtur på 15-20 minutter.

Fra Lycian Rock Tombs satte vi kursen mod Fethiye havn, hvor vi nød en lækker omgang hamsi (fisk) og de skønne omgivelser. Fethiye skulle eftersigende have en masse interessant at byde på bl.a. Saklikent-kløften, Ölüdeniz, spøgelsesbyen (ruinbyen) Kayaköy mm.

Fra Fethiye blev kursen for alvor sat mod Izmir, en køretur der blandt andet bød på at vi en times tid kom til at køre i en større karavane af glade CHP-tilhængere der var på vej til politisk møde Muğla. CHP står for Cumhuriyet Halk Partisi (Det Republikanske Folkeparti). Til jer som ikke ved det, så er der valg i Tyrkiet søndag d. 24. juni og alle steder har valgkampen kørt på sit højeste de sidste uger.

Mellem Fethiye og Izmir lavede vi lidt forskellige småstop, for at nyde forskellige udsigtspunkter.
Izmir

Først på aftenen nåede vi Izmir, hvor vi brugte noget tid på at finde vores hotel. Izmir er bestemt ikke en lille by og er den største by vi besøgte på turen. İzmir er en havneby i det vestlige Tyrkiet ved det Ægæiske hav i Middelhavet med 4.168.415 indbyggere. De vigtigste arbejdspladser er havnen, som er en af landets vigtigste samt industrier og olieraffinaderi. Jeg har besøgt Izmir 2 gange tidligere for knap 10 år siden, begge gange var da jeg var på ferie i Kusadasi, hvor vi kørte til Izmir for at shoppe.

I Izmir havde vi booket værelser på Mini Fuar hotel også kaldet Mini hotel, hvor værelserne bestemt var bedre standard end hvad vi havde oplevet i Kas. Fra hotellet tager det ca. 20 min at gå ind til centrum af Izmir.

Det sjove ved hotellet var at hvert værelse havde navn efter en kendt forfatter og på hver værelse kunne man så finde billeder af den pågældende forfatter og en liste med hvad hun/han havde skrevet. Alle forfattere er nøje udvalgt at hotellets ejer og flere af forfatterne har da også boet på hotellet.

Skabene ude på gangene var dækket med forsider fra bøger.

Vi var alle trætte efter den lange køretur, så vi valgte at spise på hotellet og gå tidligt i seng, så vi var klar til næste dag og kunne udforske Izmir friske og veludhvilede. Derfor må I vente med lidt mere information til hvad vi fik set til næste indlæg om 3. dagen på roadtrip.