Alle indlæg Antalya Istanbul Kultur Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips Tyrkiet

Oplev historiens vingesus på disse 5 attraktioner i Tyrkiet

Reklame for www.Hellotickets.dk

Tyrkiet og de mange regioner i landet byder ind med et væld af fantastiske seværdigheder for de besøgende. Tyrkiet var tidligere et storrige og før det, var både grækere og romere til stede i egnen, hvilket har efterladt op til flere smukke vidnesbyrd på regionens omfattende historie. Vi dykker her ned i nogle af de mest iøjnefaldende seværdigheder, hvor man som turist for alvor kan få historiens vingesus at mærke flere steder i landet. 

Hagia Sophia kirken i Istanbul

Tyrkiet var tidligere et stort imperium med hovedstaden Konstantinopel i centrum. Konstantinopel lå, hvor Istanbul ligger i dag og var centrum for handel, kultur og religion. Sidstnævnte kan i dag ses i form af den store Hagia Sophia kirke, der har overlevet i snart 2000 år. Kirken blev bygget i år 532 til ære for Justinian den 1. der var kejser i det daværende Byzantiske Rige. 

Det mest specielle ved kirken, udover dens prægtige arkitektur, er at den har dannet ramme om flere religioner. Den blev for anden gang i historien omdannet til moské i 2020. Du kan selv få syn for sagen ved at finde en flybillet til Istanbul via eksempelvis www.Hellotickets.dk og opleve det enorme historiske og religiøse monument i den tyrkiske hovedstad.

Oplev den historiske perle Perge nær Antalya

Er man på de sydlige egne i Tyrkiet nær Antalya, så kan man også få en gevaldig historisk oplevelse blot 15 km øst for den populære ferieby. Her finder man nemlig ruinerne af flere civilisationer, der strækker sig helt tilbage til grækerne før vor tidsregning. Romerne nåede også at bosætte sig i området, så man kan nyde monumenter fra de store civilisationer flere steder på området.

Selvom ruinerne i dag fremstår farveløse, så var de på daværende tidspunkt smukt udformede i mange forskellige farvenuancer. Når man tænker på hvor bjergtagende ruinerne er i dag, så kan kun fantasien sætte grænsen for hvor smukt det gamle Perge tog sig ud for flere tusinde år siden.

Besøg Jomfru Marias hus i Efesos

Der er stadig bred enighed om, at Jomfru Maria opholdt sig i Tyrkiet i den sidste del af sit liv i starten af vor tidsregning. Nær de prægtige ruiner fra den gamle græske og romerske by Efesos i det vestlige Tyrkiet, finder man Meryem Ana Evi – huset som Jomfru Marias menes at have boet i i sine sidste dage. Det er stadigt en ekstrem populær seværdighed, udover at området naturligvis også byder på helt igennem ufatteligt smukke ruiner af storbyen Efesos. Her finder man både et gammelt romersk bibliotek og ruinerne af et større teater samt kamparena.

Topkapi Paladset – Osmannerrigets højborg

Et af de største og længstlevende riger i den tyrkiske region er utvivlsomt Osmannerriget. Osmannerriget blev formet omkring år 1300 og holdt stand i over 600 år indtil 1923. Da riget var på sit største omfattede dele af det nordlige Mellemøsten og helt op til Ungarn. Her led osmannerne senere et afgørende nederlag. Man kan stadig opleve mange levn fra osmannernes tid i Tyrkiet. Ikke mindst det prægtige Topkapi Palads i Istanbul, som husede de osmanniske sultaner igennem mere end 400 år.

Se den smukke romerske by Aspendos ved sydkysten

Udover Efesos og Perge, så kan man også slå vejen forbi Aspendos. Den gamle græsk-romerske by var et større centrum for kultur og handel under grækerne og ligger i dag placeret få kilometer fra Perge og Antalya. Her skulle selveste Alexander den Store være redet igennem i år 333 efter at have indtaget den nærliggende Perge. Stedet danner ramme om nogle af Tyrkiets smukkeste romerske ruiner. Heriblandt en kirke samt et omfattende amfiteater, der fremstår forbavsende intakt.