Tyrkiets bedst bevarede hemmelige destinationer
Alle indlæg Oplevelser

Tyrkiets bedst bevarede hemmelige destinationer

Tyrkiet er et skønt land og når jeg har tid, råd og overskud til det, rejser jeg gerne rundt og udforsker landet.

Drømmer om du også om at se noget af alt det spændende som Tyrkiet har at byde på? Tyrkiet er et kæmpe land og masser godt at byde på uanset hvor man tager hen. For med sine smukke sandstrande i Antalya, bugnende bazaarer i Istanbul og antikke, græske relikvier i Ephesus er det ikke så underligt, at Tyrkiet er en populær ferie-destinationer. Tyrkiet har mange velbesøgte destinationer som Istanbul, Marmaris, Bodrum, Alanya, Antalya mm. Men her landet gemmer også på flere skønne destinationer, der endnu ikke er så velbesøgte. Momondo har samlet denne fine liste med 6 af Tyrkiets bedst bevarede destinationer:

Sommerfugledalen/Faralya

Hvis der er noget Tyrkiet kan prale af, så er det deres strande, og Sommerfugledalen (“Kelebekler Vadisi”) er ikke bare landets bedste – det er faktisk også en af de bedste strande i hele verden.

Stranden, der har fået sit navn efter områdets eksotiske sommerfugle, ligger ved den lille landsby Faralye, kun en kort taxa-bådtur væk fra Olu Deniz.

Normalt ville en strand af den kaliber være overrendt af dyre restauranter og syv-stjernede hoteller – men ikke Sommerfugledalen! Hér bor folk i træhytter og pop-up telte, og de spiser deres måltider på uformelle ”tag-selv”-skure.

Bursa

Bursas storslåede moské og de omkringliggende huse. Byen er både behagelig, fuld af liv og til at betale.

Bursa er hjemsted for Tyrkiets tekstilhandel, så det er hér du kan finde alle de fine ting og silkesager, der i sin tid forbandt Tyrkiet til det rige Østen via Silkevejen.

Lige efter dens rige købmandstradition og ekstravagante Ulu Cami moské er Bursa mest kendt for sin İskender kebap – ikke at forveksle med den underlegne döner! Iskender er den ægte vare: store, saftige stykker kvalitetslam serveret med friskbagt pitabrød og pyntet med tomatsovs, yoghurt og en god klat smør. İskender kebap’en blev født i Bursa – og ingen steder smager den bedre end hér!

Datça-halvøen

Datça-halvøen og antikke relikvier fra Knidos.

Fra Ovabüküs uberørte strand mod syd og Knidos’ græske ruiner i vest til havnebyen af samme navn (Datça), hvor du kan fylde dig med sublime fiskeretter baseret på lokale opskrifter, der er overleverede gennem generationer.

Amasya

Ifølge en gammel legende er det nærliggende bjerg Ferhat opkaldt efter en ydmyg helt ved navn Farhad, der prøvede at charmere sig ind hos faren til sit hjertes udkårne – prinsessen Shirin – ved at grave en tunnel gennem bjerget, og bringe kildevand til paladset.

Hvis du vil høre resten af historien må du selv besøge bjerget, men uanset, hvordan den ender, så har fortællingen om de elskendes skæbne tilført byen en særlig charme og romantisk stemning. Faktisk er det svært ikke at blive småforelsket i byens skrå skrænter, det blågrønne, rislende vand og de traditionelle Yalıboyu-huse.

Kayseri

Man skulle ikke umiddelbart tro, at en by, der stammer fra år 3000 f.Kr. ville være kendt for dens moderne arkitektur, universiteter i verdensklasse og en bundsolid økonomi – men det er ikke desto mindre sådan det forholder sig i Kayseri .

Selvom et visit til Kayseri er langt fra din gængse turistoplevelse, så giver byens kommercielle kulisse og teknofile atmosfære en virkelig interessant – og temmelig syret – oplevelse af at befinde sig i et ottomansk San Francisco fra fremtiden.

Kayseri også tæt på et af verdens mest kendte arkæologiske udgravningssteder: Kültepe (Askehøjen). Og så ligger det ovenikøbet kun en times kørsel væk fra Ürgüp og de berømte hule-hoteller.

Mardin

Med en placering tæt på Tyrkiets syd-østlige grænse til Syrien er Mardin Tyrkiets svar på Jerusalem: en gammel by fuld af rustikke kalkstenshuse, spektakulære udsigtspunkter, og en mosaik af mennesker med vidt forskellige baggrunde og religiøse overbevisninger, der lever i harmoni.

At gå langs de støvede, brostensbelagte gader i den gamle by føles lidt som at vandre gennem et udendørsmuseum – du ved aldrig helt, hvilket forbløffende levn fra fortiden du snubler over, eller hvilket smukt syn venter dig lige rundt om hjørnet –ruinerne fra den lokale, islamiske skole Zinciriye Medresesi er kun ét af dem.

Kilde: Momondo

 

1 thought on “Tyrkiets bedst bevarede hemmelige destinationer”

  1. Nå kribler det i reisebena mine! Spesielt Bursa og Mardin, selv om jeg ikke ville reist til sistnevnte akkurat i disse dager. Har lyst på en skikkelig roadtrip langs svartehavet også, men da på sommeren 🙂 Tyrkia er så stort, så det er godt at man enda har mange år igjen 🙂

Skriv et svar