Alle indlæg

Fordybende oplevelser og aktiviteter i Tyrkiet

Hvad siger du til at besøge Tyrkiet som dansker? Tyrkiet er et land med forskellige landskaber og kulturer fra Europa og Asien. Tyrkiet er også rig på forskellige civilisationer,  kulturer og traditioner, der hver har deres egen charme og karakteristika. Der er mange forskellige steder at besøge, såsom vandet ved kysten af det ægæiske hav med de fiskerlandsbyer og steder som Kappadokien. Tyrkiet har flere steder i landet, hvor turister kan nyde seværdighederne:

Sejl på Bosporus og oplev Istanbuls to kontinenter

At sejle på Bosporus er en af de mest almindelige aktiviteter, når man besøger Istanbul, som er den største by i Tyrkiet og landets tidligere hovedstad. Denne vandvej fungerer som en naturlig grænse mellem Europa og Asien, og den passerer gennem byen. Langs vandvejen ligger historiske steder som Den Blå Moské, Topkapi-paladset og Hagia Sophia.

Mens du nyder de smukke seværdigheder, vil de fleste både og færger tilbyde dig traditionelt tyrkisk te. Denne te har en sød aroma og en meget unik smag. Bortset fra udsigten på begge sider af vandet er der andre både og færger, der sejler langs vandet.

Slap af i et traditionelt tyrkisk hamam

Måske vil du forkæle dig selv? I så fald kan jeg anbefale en traditionel tur til Hamam, et tyrkisk bad. Nyd dampende varm atmosfære, mens du slapper af på den opvarmede sten. Du kan også få en skrubbet kroppen samt en massage med olivenolie og lindre dig selv fra stress. Du kan bruge resten af dagen på at nyde komforten i dit eget hjem med lidt online underholdning, f.eks. spille nogle online casinospil eller se film. 

Udforsk den underjordiske by Derinkuyu

Et andet lige så utroligt vidunder er en underjordisk by ved navn Derinkuyu, som består af vulkanske klipper. Denne by blev sandsynligvis bygget af tidlige kristne under kraftig forfølgelse. Den er en af de vidundere, hvis konstruktion stadig forbløffer turister i dag. Dette underjordiske skjulested har tunneler, kamre og opholdsrum snit i 8 forskellige niveauer. Frisk luft blev trukket ind i byen ved hjælp af luftskakter, og de havde også stalde, vingårde og en skjult kirke til tilbedelse i denne by under jorden.

Derinkuyu viser os nytænkningen i den forrige kultur, der boede i landet. Beboerne i disse underjordiske beboelser søgte beskyttelse mod verdenen. Det var så behageligt at bo der, fordi de kunne bygge Derinkuyu i de kølige dybder af jorden.

Varmluftsballon over Kappadokiens Landskab

For at nyde solen skal man stå op før solen står op. Man sætter sig ind i en stor kurv, som er i bunden af ballonen, og denne ballon slippes løs, så man kan komme op i luften højt over landskabet. På denne måde kan du komme op i den høje luft oppe over landet og se solen stå op og se himlen ændre farve. Med dagslys kan du se det smukke landskab og føle den kølige brise, når luftballonen tager dig højere og højere op i himlen.

Udforsk Trabzons skatte

De skjulte perler af den smukke by ved Sortehavet, Trabzon! Du bliver nødt til at se denne by, der er berømt for Hagia Sophia som er et UNESCO-sted. Sümela-klostret tager også pusten fra dig. Bjergene mellem denne by er hjemsted for den tyrkiske, græske og armenske kultur. Du vil få serveret lækker fisk og skaldyr og regionale retter, som vil få dig til at længes efter mere

Vandring gennem Taurusbjergene

Hvis du er til vandrestier, bør du prøve at vandre på stierne i Taurusbjergene. Disse stier kan gå fra spadsereture til anstrengelse. Men uanset hvilken du vælger, får du en smuk udsigt. Imidlertid skal man være på vagt overfor dyrelivet, der lever i den bjergkæde.

Dyk ned i Pamukkales “Bomuldsslot” og Udforsk Hierapolis

Føl de varme kilder i Pamukkale og bad i det helbredende vand. Nyd terrassernes bomuldsformationer og ruinerne af byen Hierapolis, der blev frosset i det øjeblik, hvor udbruddet fandt sted. At gå på formationerne og bade i de varme kilder er vidunderlige oplevelser.

Lær at lave mad som en tyrker

Mad er et vindue til en kulturs kulturarv. Sæt lidt krydderi på din ferie med et traditionelt tyrkisk madlavningskursus! Alt fra kebab til gözleme. Oplev magien i friske ingredienser og hvordan man bruger uimodståelige krydderier. En kulturel udflugt med en vidunderlig madoplevelse, som du kan tage med hjem. Familien ville nyde godt af dine nye færdigheder.

Disse få aktiviteter demonstrerer uden problematisk, at Tyrkiet har flere historiske vartegn. Forlæng din oplevelse ud over litteraturen og fantasien, så kan du blive dansk turist, og besøge Tyrkiet i dag.