Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Er jeg glad for at bo i Alanya?

Er jeg glad for at bo i Alanya? Er et af de spørgsmål jeg har fået mange gange denne sommer og som jeg nok kommer til at få mange gange endnu.

Spørgsmålet om jeg er glad for at bo i Alanya, kommer typisk i forbindelse med at jeg er blevet spurgt om, hvor lang tid jeg har boet i Tyrkiet og om jeg er bosat her hele året. Der er over den seneste periode, kommet en del nye følgere/læsere til bloggen, så jeg tænker det er relevant at svare på spørgsmålet her.

Jeg er bosat her hele året og nyder at opleve Alanya på de forskellige årstider, hver årstid har sin charme. Jeg har tidligere boet i Alanya, så jeg vidste hvad jeg ville komme til, det gjorde overgangen nemmere og gjorde jeg faldt hurtigt til. Lige om lidt er det 4 år siden at jeg rejste til Alanya på en oneway billet. Tankerne om livet og hverdagen i Alanya havde fyldt meget i månederne op til. Både i forhold til al det praktiske der skulle styr på, men også for hvordan hverdagen ville blive.

Læs også gerne: Tankerne om at flytte til Tyrkiet

For selv om det kan føles som en lang ferie for nogen, så bliver det hverdag her. En af de bekymringer der særligt fyldte meget i mine tanker den første lange periode, var sikkerhedsnettet både i forhold til opsparing, a-kasse mm. Den bekymring fylder ikke så meget længere, opsparingen er der stadig, men a-kassen har jeg for længst kunne skyde en hvid pil efter.

Til spørgsmålet om jeg er glad for at bo her? Så ja, det jeg er, jeg nyder den hverdag jeg har fået opbygget: Jeg er efter 4 år stadig glad for at bo her, ellers ville jeg ikke være her. Jeg nyder at have min faste base her, at have lave udgifter i det daglige og når jeg har lyst til det kan jeg nemt rejse ud og udforske mere af Tyrkiet eller besøge Danmark herfra.

Noget jeg har lært af Alanya er at flowet i Alanya ændrer sig hurtigt, der er ikke to dage der er ens. Og ligesom man tror tingene går en vej, ændrer de sig pludselig. Alanya er by der nærmest sover om vinteren, hvor mange af sæsonarbejderne er rejst til deres landsbyer og der er minimalt af turister. I sommerperioden er der altid godt gang i den, jeg synes altid sommeren flyver afsted her. Igen har hver periode sin charme.

Jeg tror uanset hvor man bosætter sig i verden, vil man kunne finde ulemper. Der er også ulemper ved at bo her. Jeg oplever også frustationer i hverdagen, men det gjorde jeg også i Danmark. For mig handler det om at fordelene skal overgå ulemperne og det gør de. Så længe jeg er glad for at bo her, så tænker jeg ikke på at skifte hjemmet i Alanya ud med noget andet.

LÆS OGSÅ: Er det lykken at bo i Alanya?

En del tror jeg er flyttede her til pga. kærligheden. Det er på en måde rigtigt. Jeg flyttede hertil pga. kærligheden til området og muligheden for at kunne udleve nogle drømme. Nogle drømme er blevet opfyldt, andre arbejder jeg stadig på.

Kærligheden i form af min bedre halvdel kom til efter et halvt år og historien er nok meget klichéagtig, da jeg mødte ham på en restaurant her. Da jeg mødte ham, havde jeg mistet troen på kærligheden pga. noget der er sket i min fortid. Men han gav ikke op og han lærte mig at tro på kærligheden og at se det gode i mennesker igen. Det startede som et venskab og udviklede sig stille og roligt til et forhold, vi har været sammen knap 3,5 år nu. Og sammen bygger vi nu mange drømme sammen om fremtiden, stifte familie, købe bil og bolig og at opleve verden sammen.

Leger du med tanken om at flytte til Alanya/Tyrkiet og har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte mig på mail danskityrkiet@gmail.com eller via Facebook.