Alle indlæg Udlandsdansker

Hvordan sikrer man sig?

Et af de første indlæg jeg skrev handlede om at slippe trygheden fri og forlade det sikkerhedsnet der er under én når man er dansker og bor i Danmark. Du kan læse indlægget her.

Alle mennesker har behov for tryghed og i dette indlæg vil jeg give jer lidt råd til nogle af de tiltag man kan gøre for at sikre sig, når man vælger at tage på eventyr i udlandet.

Opsparing
Lav en opsparing der kan dække de udgifter man må formode at have hvis man må vende hjem. Den skal kunne dække opstart i Danmark, leveudgifter de første måneder, evt. depositum til bolig og rejseudgifterne. Det giver en ro at vide at der står penge i banken, hvis nu drømmen ikke levede op til forventninger eller man af anden grund er nødsaget til at rejse tilbage til Danmark.

Arbejde
Forlad jobbet i Danmark med en dør på klem – hvis man har været en god medarbejder er det nemmere at komme hjem og tilbyde sin arbejdskraft igen. Har man et job hvor det er muligt at arbejde online fra udlandet eller et job hvor man nemt kan indgå i teamet igen, så tilbyd evt. at komme hjem 1-2 måneder hvor der er højsæson/ferietid eller lignende – hvis det praktisk kan lade sig gøre.

A-kasse

Er man medlem af en dansk A-kasse, er i arbejde indtil flytning til Tyrkiet og har optjent retten til dagpenge, så kan det være en god idé at beholde sin A-kasse de første år af ens udlandseventyr.

Betingelserne for at få dagpenge er nemlig at man indenfor de seneste 3 år skal have arbejdet i sammenlagt 1 år (52 uger). Dvs. at hvis man fortryder og vender hjem efter f.eks. 1 års udlandsophold, så har man fortsat retten til dagpenge bevaret. På den måde har man ikke satset alt på ét bræt.

Efter 2 år i Tyrkiet, har man ikke længere ret til dagpenge, med mindre man kan dokumentere lønnet arbejde hos en tyrkisk arbejdsgiver. Man kan maks være tilknyttet en dansk A-kasse i 6 år efter udrejse.

Kontakt A-kassen for mere information – inden afrejse!
1 thought on “Hvordan sikrer man sig?”

Skriv et svar