Termessos tur, alanya blogger, alanya blog, seværdigheder i antalya
Alle indlæg Antalya Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet

Termessos tur

Antalya by og omegn byder på mange skønne oplevelser, blandt andet kan jeg anbefale at besøge ruinbyen Termessos.

Igår aftes landede vi atter i Alanya efter en 2 dages tur, først til Belek og igår en tur til Termessos og Karain grotten. Jeg kan godt mærke at benene i dag er lidt trætte, hvilket skyldes at vi igår har haft gået en del op af – hvad der svarer til 38 etager.

Efter som vi var 3 bloggere afsted og jeg ved at en del af jer læsere følger alle 3 blogs, skal I regne med at få 3 forskellige beskrivelser af dagen og 3 omgange billeder fra turen. Det bliver spændende at se hvor ens/forskellige vores indlæg bliver. Billedemæssigt, bliver mit indlæg nok det mest upersonlige. Forkølelse og senere en dum spænding i hovedet, gjorde at jeg ikke havde den store lyst til at stille op til billeder.

Dagen igår blev startet med spænding i forhold til hvordan dagen skulle blive, både i forhold til den udflugt vi havde lagt for dagen, om det ville forblive tørvejr og hvordan mødet med Camilla ville blive. Vi har gennem de seneste måneder skrevet sammen nogle gange og ud fra det virkede hun sød. Men det er altid svært at vide før man står ansigt til ansigt. Heldigvis var Camilla mindst lige så sød som jeg regnede med og der var ikke nogle akavede situationer med larmende stilhed. Og så er det dejligt at mødes med en der har lige så stor passion som Tea og jeg har, både for det med at blogge, men også den generelle interesse for Tyrkiet og dets historie.

Tea og jeg havde fra dagen før sovet i Belek, så morgenen blev brugt på at gøre os klar og spise lidt morgenmad inden vi skulle hente Camilla og sætte kursen mod Termessos.

Termessos

Termessos er en af de bedst bevarede ruinbyer i Tyrkiet. Termessos ligger i en naturpark ca. 30 km nordvest for Antalya. På det højeste punkt vi var oppe, svarede det til at vi var ca. 1600 meter over havets overflade. Turen kræver godt fodtøj og at man ikke er dårligt gående. Byen gemmer på en del historiske monumenter, men det mest imponerende er nok amfiteatret, som bliver endnu skønne pga. den flotte udsigt fra området. Til trods for at der er en del sorte skyer på en del af billederne, var det meget få dråber vand vi oplevede igår.

IMG_4379

IMG_4387

IMG_4394

IMG_4393

På den ene side af amfiteatret var det mørkt og overskuet

IMG_4408

Og på den anden side var der en lækker blå himmel – havet kan anes i baggrunden.

IMG_4404

IMG_4399

IMG_4426

Karain grotten

Efter en tur ved Termessos, kørte vi til Karain grotten, som ligger cirka 1/2 times kørsel fra Termessos. Er man alligevel i det område, er grotten et besøg værd. For at komme op til grotten, skal man op af en million trapper (overdrivelse fremmer forståelsen), og turen føltes nok ekstra lang, da jeg på dette tidspunkt ikke var helt på toppen.

IMG_4433

IMG_4437

IMG_4449

IMG_4453

IMG_4463

Efter Karain grotten begyndte hjemturen, hvor vi først tog afsked med Camilla, som skulle en tur hjem til hendes svigerfar og vi skulle tilbage til Alanya. Og på Camillas opfordring, lavede vi da lige et stop og tog dette billede ud over Antalya by:

IMG_4475

Alt i alt var det en super hyggelig tur, med nye oplevelser og tid til hyggesnak. Nu håber vi på at vi kan lokke  Camilla en tur til Alanya næste gang.
 

Skriv et svar