et surt opstød fra alanya
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Et surt opstød fra Alanya

Selvom jeg foretrækker at dele det positive fra Alanya, er det nu blevet tid til et surt opstød fra Alanya.

Undskyld, men i dag bliver lidt af et surt opstød. Normalt når jeg omtaler Alanya bliver det oftest omtalt på en rosenrød (eller hvert fald positiv) måde og det er da også den måde jeg vælger at se på byen. Men desværre har Alanya også en del skyggesider – som enhver anden by og nogle gange bliver den dårlige side bare lidt for meget. Alanya er en populær ferieby og trækker derfor mange mennesker til både af den gode og dårlige slags.

Der er mange ting man ikke lige umiddelbart ligger mærke til når man bare er her som turist og kun er her 1-2 uger om året. Det er til trods for det er ting der foregår tydeligt for næsen af én. Jeg så heller ikke selv de dårlige sider til at starte med, men er stille og roligt ved at få øjnene op for dem, her kan nævnes:

 • Det kan være svært at stole på folk her. Ærlige og sande venner kan være svære at finde, da mange her har en skjult dagsorden som ofte involverer penge.
 •  Penge skifter i den grad folk her, desværre er mange folk villige til hvad som helst i jagten på lykken. Lykken = penge.
 •  Der sladres rigtig meget i byen og der startes desværre mange falske rygter.
 • Ægte kærlighed er svær at finde. Utroskab og flere kærester på engang er dagligdagen for mange, her gælder det alle nationaliteter. Men især tyrkerne er gode til at dække over hinanden.

Men til trods for disse skyggesider er jeg stadig glad for at bo i Alanya og er Alanya er min by. Men de forskellige ting får mig til at tænke over min adfærd og færden rundt om i byen. Mine nærmeste venner udvælges da også med omhu og jeg stoler ikke på alle og enhver. Heller et mindre men mere stabilt og loyalt netværk, som man ved man altid kan komme til.
3 thoughts on “Et surt opstød fra Alanya”

 1. Her er det desverre utrolig viktig og ikke stole på for mange. Ei heller dele ut hjertet sitt til så mange. Jeg er i overkant skeptisk til utrolig mye her i Alanya. Men har klart å finne meg et solid nettverk, og jeg er fornøyd med det.

 2. slik vil det nok alltid være uansett hvor man er i verden.

  er man alene i et “fremmed” land er man ekstra sårbar overfor svik og dårlige venner – lengselen hjem til noe trygt og godt kommer fort om man bliver utsatt for utroskap, svik, bedrag og dårlige venner.

  jeg har for lengst innsett at tyrkere er tyrkere.. og har mer enn nok av den sydlige væremåte i forhold til vennskap/penger osv.

  Det er også den store forskjellen mellom oss skandinaver og tyrkere bortsett fra religionen. Men går man inn med et åpent sinn , og passer seg for hva og hvor man legger igjen sine penger og hjerte – så bør det gå bra.

 3. Sissel: Hvor er det dejligt at høre, at du har bygget et fornuftigt netværk op! Så længe man har fornuften med sig og som du skriver ikke åbner hjertet for alt for mange, så skal det nok gå. Og heldigvis er Alanya (Tyrkiet) skøn på så mange andre måder

  Göran: Alle byer har deres skyggesider, så længe man tager sine forholdsregler og ved at man ikke skal stole på alle og enhver, så skal det nok gå.

Skriv et svar