har du bosat dig i tyrkiet, hverdag i alanya, hverdag i tyrkiet, alanya blogger, tyrkiet blogger, udlandsdansker tyrkiet, tyrkiet blog, flytte til alanya, flytte til tyrkiet
Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Har du bosat dig i Tyrkiet?

Har du bosat dig i Tyrkiet? – er et af de spørgsmål jeg oftest får, når jeg møder nye mennesker på min vej.

Og eftersom jeg har boet her mere end 3,5 år, jeg har fået etableret et hjem og en god hverdag, så kan jeg kun svare ja til det. Og ja jeg har udmeldt mig af Danmark, har min adresse her i Tyrkiet og dermed officielt en udlandsdansker.

Spørgsmålet bliver mange gange efterfulgt med, jamen vil du bo her resten af dit liv?

Som jeg har det nu, ja så hvorfor ikke? Men jeg ved det ikke, det kommer an på hvordan livet udvikler sig. Der er ingen af os der kan spå om hvordan fremtiden former sig. Du har måske en forestilling om det, men meget kan nå at ske, du kan blive alvorligt syg, en ny finanskrise kan ramme økonomien, du kan have fundet den store kærlighed på den anden side af jordkloden, drømmejobbet kan være dukket op i andet land osv.De fleste af os har drømme og ideer om hvordan livet skal se ud, men ingen af os ved det.

Tilbage til spørgsmålet vil jeg bo i Tyrkiet resten af livet, hvis du spørger mig vil med stor sandsynlighed sige ja, jeg ved ikke nødvendigvis om det er Alanya, jeg skal blive gammel i, måske et andet sted i Tyrkiet.

En veninde har flere gange gange sagt at hun tror på at jeg ender min gamle dage i Kappadokien, og tanken er da ikke helt utænkeligt. Jeg elsker området og så bor en del af svigerfamilien i det område.

Læs også: Min tyrkiske svigerfamilie

Men jeg ved ikke hvordan den politiske situation udvikler sig imorgen, om en større naturkatastrofe pludselig indfinder sig, jeg ved ikke om mine følelser vil ændre sig når der kommer børn ind i billedet eller om jeg en dag bare bliver mæt af at bo i Tyrkiet etc. Når det er sagt så er vi 2 herhjemme der skal bestemme og vores valg er selvfølgelig baseret på hvad der passer bedst til os begge og hvad der gør os begge glade.

Og skulle vi en dag flytte fra Tyrkiet, er jeg heller ikke sikker på Danmark ville blive førstevalget…

De største bekymringer jeg kan have i forhold til fremtiden, er nok nogenlunde de samme som jeg havde i DK, hvordan vil jeg være stille økonomisk på mine ældre dage? Jeg ved godt at når jeg er rejst fra DK, har det konsekvenser i forhold til flere af mine rettigheder i DK heriblandt opsparing af dagpenge, sygeforsikring i DK og min folkepension. Derfor prøver jeg også leve økonomisk bevidst og spare op til fremtiden, en livsstil jeg egentlig har levet efter i flere år.

Læs også: Tankerne om at flytte til Tyrkiet