hjemmelavet gözleme opskrift, tyrkisk fladbrød med fyld, gözleme med fyld, tyrkisk brød opskrift, tyrkiske opskrifter, tyrkisk opskrift, tyrkisk bagværk, tyrkiske madopskrifter, postkort fra abuusagi, abuusagi, en hilsen fra abusagi, abusagi, abuusagi, kappadokien, tyrkisk landsby, nevsehir, alanya blog, alanya blogger, dansk i udlandet, dansker i udlandet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Hjemmelavet gözleme opskrift

Siden jeg for første gang stiftede bekendtskab med Gözleme, har jeg været helt vild med dem. Gözleme er en populær spise i Tyrkiet, som de fleste tyrkiske kvinder lærer at lave fra barnsben.

Er du også blevet vild med gözleme? Lav selv lækre gözleme derhjemme med nedenstående hjemmelavet gözleme opskrift. Du vil ikke fortryde det.

Gözleme er lækkert både som en snack eller som en del af et måltid. Gözleme laves typisk med enten med ost, spinat eller kartoffelfyld.

I området min mand er fra er det dog også normalt at lave dem med en blanding af fetaost og æg. postkort fra abuusagi, abuusagi, en hilsen fra abusagi, abusagi, abuusagi, kappadokien, tyrkisk landsby, nevsehir, alanya blog, alanya blogger, dansk i udlandet, dansker i udlandet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet

Hjemmelavet gözleme opskrift

Ingredienser

Dej: 25 gr. gær

600 ml. lunken vand

1 tsk. olie

1 tsk. salt

700 gr. hvedemel

 

Fyld med kartofler:

750 g. kartofler, kogte, afkølet og revet fint med et rivejern.

1 løg, skællet og fint hakket.

1 bundt persille, fint hakket.

1 spsk. tomatpure

1 tsk. salt

1/2 tsk. sort peber

(Bland alle ingredienserne sammen)

 

Fyld med spinat og ost:

350 g. frisk spinat, vasket og hakket fint.

1 tsk. sort peber

250 g. revet fetaost

(Bland alle ingredienserne sammen)

Fremgangsmåde

Start med at røre gæren ud i lunken vand. Tilsæt dernæst olie og salt. Hæld lidt efter lidt melet i og ælt dejen til den er blank og smidig. Stil dejen til hævning i et lunt sted i ca. 30-45 min.

Del derefter dejen i 12 stykker, og rul dem rundt til boller. Dæk bollerne til med et klæde. Drys mel på bordet. Læg en bolle ovenpå melet og drys lidt mel ovenpå også. Rul derefter dejen ud til den er på størrelse med en stor pizza. (Sørg for hele tiden at have bordet melet under udrulningen, så dejen ikke sætter sig fast på bordet.) postkort fra abuusagi, abuusagi, en hilsen fra abusagi, abusagi, abuusagi, kappadokien, tyrkisk landsby, nevsehir, alanya blog, alanya blogger, dansk i udlandet, dansker i udlandet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet Læg nu ca. 100 gr. valgfrit fyld i midten af dejen, og fordel det. Buk på midten.

Placer en tør pande på komfuret, lad den blive varm. Skru ned for varmen, til middel varme, og læg din gözleme forsigtigt på panden.

Når den har fået farve på den ene side, vender du den om på den anden side.

postkort fra abuusagi, abuusagi, en hilsen fra abusagi, abusagi, abuusagi, kappadokien, tyrkisk landsby, nevsehir, alanya blog, alanya blogger, dansk i udlandet, dansker i udlandet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet

Serverer de hjemmelavet Gözleme lune sammen med tyrkisk te.

Velbekommen!

SE OGSÅ: Irmik helvasi – tyrkisk semulje dessert

SE OGSÅ: Kuru fasulye – tyrkisk bønneret

SE OGSÅ: Tyrkisk kartoffelsalat med æg 

 

2 thoughts on “Hjemmelavet gözleme opskrift”

  1. Pingback: Gözleme opskrift - Alletiders Bagebog

Skriv et svar