Alanya Alle indlæg Hverdag Kultur Oplevelser Smag på Tyrkiet

Gözleme i Arapköy

Alanya er skøn, her er meget både at se og opleve, men på mange måder er den også påvirket af al den turisme der kommer til byen – hvilket vi selvfølgelig ikke skal klage over, for det skaber levebrød for rigtig mange mennesker dagligt.

Tyrkiet har rigtig meget godt at byde på i forhold til seværdigheder, oplevelser, historie, kultur og madoplevelser, hvilket rigtig mange mennesker desværre ikke under sig at opleve i løbet af deres ferie.

Noget af det jeg nyder allermest er at man faktisk ikke skal særlig langt uden for byen, for at kunne opleve noget mere af det autentiske Tyrkiet og hvor der gemmer sig en masse skønne naturoplevelser.

For nogle dage siden, var jeg en tur op i bjergene bag Alanya, hvor der blev andet blev nydt cay (tyrkisk te) og gözleme i  Arapköy. Gözleme er en populær spise i Tyrkiet, som de fleste tyrkiske kvinder lærer at lave fra barnsben. Gözleme er lækkert både som en snack eller som en del af et måltid. Gözleme laves typisk med enten ost/spinat eller kartoffelfyld. I min svigerfamilie laver man dem også med æg og svigermors hjemmelavede ost som fyld – se her.

Arapköy var helt sikkert det bedste stop på dagens tur. Det er ikke første gang jeg besøger landsbyen og bestemt heller ikke sidste gang. Arapköy er en lille hyggelig landsby, hvor livet har sin daglige gang. Arapköy betyder araber landsby – byen har fået sit navn efter de første beboere i landsbyen som var arabere. Byen er omgivet af skøn natur og med udsigt ned til Dim floden. 😉

Dim floden er smeltevand der kommer fra Konyas højsletter og løber ud i Middelhavet. Lidt længere nede af floden kan man besøge diverse restauranter ved Dim Cayi, hvor der er rig mulighed for både at spise og bade i det kolde smeltevand – hvilket er særligt forfriskende på en hed sommerdag.

En frokost blev nydt på Oba floden, hvor der også er rig mulighed for at fange sin egen fisk.

Og ved siden af floden, kan man nyde synet af skildpadder.

Ønsker du at opleve en tyrkisk landsby, skønne naturomgivelser og et bedre indblik i tyrkisk kultur, så kan jeg anbefale dig/jer at tage på en landsbytur med danske Eurodan.
 

 

 

Skriv et svar