10 ting du kun gør på ferien, ferie blog indlæg, alanya blog, alanya blogger, ferieromance, ferietips, dansk i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Rejsetips

10 ting du kun gør på ferier

10 ting du kun gør på ferier. De fleste af os kan nok nikke genkendende til at vi er mere afslappede end i den danske dagligdag.

Og de fleste af os kan nok også nikke genkendende til at feriegarderoben ser anderledes ud end den derhjemme, at der tages en masse billeder af alt og der testes nyt mad. I dette indlæg har jeg samlet 10 ting du kun gør på ferier – hvor mange af dem passer på dig?

1. Du ændrer pludselig tøjsmag

De fleste danskeres tøj er meget dæmpet, når de er hjemme i Danmark. Men så snart de kommer under sydens sol og sommer, blev tøjet udskiftet med mønstret og farverigt tøj. Dels passer det farvede tøj bedre til den solbrune krop, men mange når man er på ferier, slapper de fleste også mere af og går ikke helt lige så meget op i tøjet.

2. Du går hele vejen for at blive solbrun – NU!

Mange turister kommer til Alanya for at ligge i solen størstedelen af tiden, for man kan ikke komme hjem uden en flot kulør. Hvad vil kollegaer, familie og venner tænke hvis man kommer hjem fra en solferie og er uden kulør? Det er en vigtig del af en solferie er at blive brun, men hav respekt for din huds sundhed, og smør dig godt ind. Hold nogle pauser, bær en hat i middagstimerne, eller hold siesta. Hvis du ikke steger dig selv igennem hele tiden, vil du takke dig selv, når du bliver ældre.

3. Du spiser morgenmad for tre

Året rundt giver en skål med müsli, cornflakes eller et stykke toast tilstrækkelig næring til os om morgenen..b.men så tager vi på ferie! Herefter dominerer hotellets buffet vores planer – ja, indimellem vores liv! Er man ude at spise tyrkisk morgenmad (serpme kahvalti), kan det også være svært at sige stop.

4. Du fotograferer ALT

Kig dig omkring: på enhver populær turistattraktion vil du se at fotografering fuldkommen har overtaget over den måde, vi ser på ting. Det er blevet instinktivt at trække kameraet ud, og fotografere alt. Tænk over det: Hvorfor tager vi billeder? For at dele dem online? Sortere dem når vi er hjemme som minder?

Her er en udfordring. Slip dit kamera eller din mobil, prøv at se en solnedgang og IKKE tage et billede. I stedet for, så prøv bare at være i øjeblikket, og glemme hvilket filter der ville forbedre solnedgangen. Det er godt for sjælen.

5. Du adopterer en omstrejfende hund eller kat

Du er i dette vanvittige hey-ho eksotiske land, glad for alle de nye steder, oplevelser og folk du har mødt. Du er kort sagt høj på livet. Netop da kigger en vild hund eller kat på dig med triste øjne. Som turister er vi blevet nøje udvalgt af disse beregnende dyr – vi er den mest sandsynlige mulighed for sympati de kan se. Vi ved det godt, men alligevel giver vi dyret resterne fra vores middag. Næste dag kigger vi efter det… næste dag leder vi efter det – og tilsidst går vi i gang med at finde ud af hvordan vi kan ‘redde’ det dyr!

6. Du tager vilde chancer

Det er soleklart: Vores almindelige radar for risici får et ordentligt spark af banen, så snart vi ankommer på vores rejsemål. Ifølge en Smart Traveler-undersøgelse involverer 50% af de forsikrede rejsende sig i risikofyldt adfærd. Fyre tager flere risici end piger, og de der tager flest risici, er mellem 18 og 29 år. Hvilke risici? Som f.eks. jeepsafari i Alanya, Parasailing i Alanya, Paragliding i Alanya mm.

7. Du spiser underlig mad

Ting du ville skrige af skræk over at få på tallerkenen hjemme, siger du nu “ja, hvorfor ikke” til, og tillykke med det, for at rejse er at opleve nyt. Et godt råd: Tag ikke hjemmefra uden mave-tabletter. Dem bliver du glad for.

8. Du køber bizarre souvenirs

Det var kun et spørgsmål om tid, inden vi ufint ville nævne din samling af rædselsvækkende udskårne træ… e h…noget, dine sten-delfiner, glas-skildpadder og sivhatte. Særligt dyrefigurer købes i stor stil, og står valget mellem glasdyr eller en spontan tatovering som souvenir, er den glas skildpadde måske egentlig et meget godt valg. Mange får “tribal tattoos” uden at ane for hvilken stamme (om nogen) på rejser – og så er der selvfølgelig klassiker rejsehistorien med ham der var i Kina, og ville have tatoveret “Fred”, men i stedet fik tatoveret menuen på den lokale grill…men måske er forårsruller bare dit livs kærlighed?

9. Du siger ja til sindssyge transportformer

Intet oversøisk eventyr er rigtigt et eventyr før du har sat livet på spil i en eller anden form for hårrejsende transport! Det kan være en bus, der balancerer på vejen der klynger sig til en bjergside,  kamelridning, cykeltur, motorcykel, eller en taxi der blæser på konceptet “rødt lys”.

10. Du kaster dig ud i ferieromancer

Kærlighed gør livet værd at leve, ikke? Og hvilken bedre måde at bruge en ferie på, end ved at kaste dig ud i en vidunderlig og mindeværdig forelskelse. Uanset om du er til klassisk romantik á la Casablanca, tragisk kærlighed á la Dr Zhivago, eller du drømmer om Sleepless in Seattle langdistance romantik, er der ingen tvivl om, at en anderledes ramme er perfekt at skabe din egen kærlighedshistorie i. Hvor længe det varer – jo,jo, visse ferieromancer ender skam som livslange ægteskaber – er der ingen garanti for, men skal der være garanti for alt? Måske er det netop det rejser kan; få os til at undlade at være alt for sikre, alt for forudsigelige, og i stedet bare være i nuet!

LÆS OGSÅ: Populære rejsecitater

LÆS OGSÅ: At rejse er at leve

Kilde: Skyscanner