En tur til Dim Cayi
Alanya Alle indlæg Bloggen anbefaler Hverdag Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet

En tur til Dim Cayi

En af de ting jeg elsker ved mit liv og den hverdag jeg har i Tyrkiet, er at jeg sjældent ved hvordan dagen former sig. Jeg kan godt lide spontaniteten og se hvordan dagen udvikler sig. Jeg ligger sjældent de store planer, men tager dagene som de kommer.

Igår havde jeg egentlig en aftale, med nogle af de skønne piger der er i mit liv. Men aftalen blev aflyst (eller rettere sagt udsat). Jeg regnede derfor med at dagen skulle gå med at hygge herhjemme og ordne nogle af alle de ting som jeg var bagud med. Men der kunne jeg godt tro om igen. For inden jeg havde set mig om, havde kæresten fået arrangeret transport til Dim Cayi og så tog vi derop og hyggede nogle timer.

Til dem der ikke kender Dim Cayi, så er det en flod der er opdæmmet ikke langt fra Alanya. Vandet i Dim Cay kommer fra Konyas højsletter, og efter at have løbet 200 kilometer syd på munder det ud i middelhavet i Tosmur, øst for Alanya. Floden består af smeltevand fra bjergene og vandet er altid dejligt koldt. Området mellem dæmningen og udmundingen i Middelhavet er et anderledes picnic område, hvor restauranter byder på mulighed for at spise på en tøjret tømmerflod i floden eller med fødderne i det kolde ferskvand. Der ligger flere forskellige restauranter ned af Dim Cayi floden og der er rig mulighed for at bade. Man kan sagtens få en del timer til at gå der.

Dim Cayi

thumb_IMG_3078_1024

thumb_IMG_3093_1024

thumb_IMG_3099_1024

thumb_IMG_3100_1024

thumb_IMG_3101_1024

Der kører lokale busser til området, fra busstationen i bazaren. Hvis du lejer bil og kører derop, så kør op og se den imponerende dæmning og Dim Cave, som er en virkelig smuk drypstenshule, der fører dig mere end 100 meter ind i et univers af gamle drypsten, der stadig drypper…

OBS! Husk at holde øje med bloggens facebookside imorgen, hvor bloggens første konkurrence bliver offentliggjort.
Skriv et svar