svampejagt i alanya, tyrkisk familie, landsbytur alanya, alanya, gazipasa, ferie i alanya, anderledes ferie i alanya, salatbar alanya, cafeer alanya, tyrkisk morgenmad alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, hverdagen i tyrkiet
Alanya Alle indlæg Gæsteblogger

Gæsteblogger: Cafebesøg og svampejagt i Alanya

Endnu en gang har bloggen fået besøg af danske Tina, som denne gang fortæller om hendes seneste ferie der blandt andet bød på flere cafebesøg og svampejagt.

Tina rejser normalt til Alanya 8-10 gange om året, hvor hun hver gang bor på samme hotel, der føles som hendes andet hjem. Før Tina startede med at dele sine tanker på bloggen, kendte jeg hende ikke, men det er der blevet lavet om på. Ikke nok med at Tina jævnligt deler sine tanker og kærlighed til Alanya med bloggen, nyder jeg også godt af hendes gode selskab når hun besøger Alanya.

En hyggelig ferie i Alanya

Den 10. marts startede min rejse-sæson igen og det var tiltrængt at komme afsted efter knap 4 måneder i Danmark. 14 dage i solrige Alanya, er en god måde at lade op på og få fornyet energi. Vi havde det skønneste vejr med ca 22-25 grader i gennemsnit. At vågne op og sætte sig på balkonen med morgenkaffen i høj sol…. That`s life!!
De sidste mange gange, hvor jeg har været i Alanya, har jeg bevidst valgt ikke at have de store planer, men kun slappet af og gearet ned. Men inden afrejse denne gang, havde jeg besluttet mig for at ville opleve lidt.
Pure Skincare & Esthetics er altid på listen over steder jeg skal nå at besøge når jeg er i Alanya.
Som sædvanlig startede jeg ud med at besøge Pure- Skincare & Esthetics for voksbehandling. Jeg var også hos søde Bilge den sidste dag i min ferie for at få tegnet mine øjenbryn op, også kaldet micro-blading. Som altid en super service!
Ellers startede jeg mine dage ud med en 7-10 km lang gåtur langs stranden. At gå i de smukke omgivelser og se Alanya vågne, det er så fantastisk oplevelse at alle mennesker burde prøve det. Og så er dagen ligesom igang.
Jeg havde inden afrejse besluttet i, at jeg ville prøve nogle spisesteder, hovedsagligt cafeer. Flere af disse blev prøvet sammen med Sanne (der står bag denne blog).
Vi startede ud med et rimelig nyt sted i centrum, Salad Society, som vi endte med at besøge et par gange. Et lille og anderledes sted end mange andre cafeer i Alanya. Slet ikke traditionelt tyrkisk, da ejeren er russisk. Fik smagt en skøn salat, lækker lakse-croissant og den bedste smoothie ever. Store portioner til en meget rimelig pris. Stedet sælger også Detox-kure, hvis nogen interesserer sig for dette.
Nerdek Cafe, som jeg havde fået anbefalet (og som er Sannes favoritsted i Alanya), skulle selvfølgelig også prøves. Stedet ligger i centrum med den smukkeste udsigt til både havet og borgen. Jeg havde dog aldrig selv fundet stedet, som ligger på 5. etage ovenpå en boghandel. Det var godt jeg havde Sanne med! Super hyggeligt og intimt sted med de smukkeste kager og lækreste kaffe. Dette sted blev også besøgt et par gange.
Bergamot Coffee, som ligger tæt på fiskemarkedet, blev tilfældigt besøgt en dag og det er absolut ikke sidste gang. Jeg fik en meget smagfuld og lækker sandwich. Udefra ser stedet ikke ud af meget, men et kig indenfor viste en stor og smagfuld indrettet cafe med masser af muligheder for at sidde og slappe af i lækre sofaer, samt arbejdshjørner og endda også et legerum til børn. Virkelig stilfuldt indrettet.
En dag, efter en shoppetur i centrum, gik jeg som så mange gange før, forbi Mado, som ligger på Ataturk. Jeg er gået forbi mange gange, men jeg har aldrig besøgt stedet, så det måtte prøves denne gang. Et imponerende menukort, måske lige rigeligt nok at vælge imellem, men da jeg vidste hvad jeg gik efter, så var det nemmere at overskue. Jeg fik en meget lækker og stor iskaffe og en velsmagende isdessert og prisen var særdeles fin i betragtning af cafeens placering så centralt. Jeg vil helt sikkert besøge stedet igen midt i det pulserende byliv.
Utrolig lækker tyrkisk morgenmad – men maven bliver mæt meget hurtigere end øjnene.
Som nogen af jer trofaste læsere sikkert har bemærket, så elsker jeg den tyrkiske morgenmad med alt hvad hjertet begærer. Jeg har efterhånden prøvet den en del gange forskellige steder, dog aldrig på Zencefil. Stedet ligger smukt placeret lidt oppe i bjergene med smuk udsigt udover Alanya. Fik serveret en super lækker morgenmad med alt hvad tilhører og til den billige sum penge af 40 lira. Kan varmt anbefale dette sted, som har åbent året rundt.
Og så må det være slut med cafe og restaurant-besøg i denne omgang. Et sted, som jeg længe har haft i tankerne at besøge, er Damlatas Cave -en drypstenshule, som ligger tæt ved opkørslen til borgen. For 7 lira kan man besøge denne seværdighed, som er åben hver dag mellem kl 10 og 19. Meget fascinerende at se hvilke kræfter naturen har. Det siges, at “hulen” blev opdaget i 1948 og det er den første drypstenshule i Tyrkiet, som blev åbnet for turister. Temperaturen derinde er altid 22 grader og luftfugtigheden er på 95%. En anderledes og meget spændende oplevelse at besøge dette sted.
Svampejagt i Alanya

Højdepunktet i denne ferie, var da jeg blev inviteret med på svampejagt i bjergene ved Gazipasa. Det var ejeren (Dogan) af mit stamhotel, som inviterede mig med på denne fantastiske oplevelse.
En søndag morgen kl 5 (kl 3 dansk tid!!!), ringede min alarm for afgang. Turen startede med at vi samlede noget af Dogans familie op og så gik turen ellers mod Gazipasa.
Efter ca. 1 times kørsel (på bjergveje for ikke sarte sjæle), gjorde vi første stop. Jeg tænkte: Fint nok, det kan vel ikke være så svært at samle svampe… Det skulle vise sig, at det var både svært at finde dem og endnu sværere, at bestige de stejle bjergskråninger. For mig ihvertfald… Familiens bedstemor klarede det til UG og med tiden, så kom jeg nogenlunde efter det. Men jeg følte mig alligevel på udebane, jeg må have været et syn for Guder:).
Svampejagten er godt igang!
Efter en times vandring og fund af svampe, kørte vi endnu længere op i bjergene og ledte et nyt sted. Derefter gik turen til Dogans svigerforældres hjem meget højt oppe i bjergene. Og sikke en velkomst, jeg blev budt! Jeg elsker bare det tyrkiske folk og deres gæstfrihed. Det var en kæmpe oplevelse at sidde på gulvet i et meget gammelt “stenhus” og spise tyrkisk frokost. Vi fik alt hvad hjertet begærer og det var virkelig lækkert.
Efter maden tænkte jeg, at nu måtte tiden være inde til at slå mave. Meeeen næh nej… De var friske på en gåtur mere i bjergene, hvor jeg dog valgte at takke nej og lagde mig istedet i solen for et hvil. Hvilken velsignet ro så langt væk fra omverdenen. Jeg lå og nød at se på de fritgående høns, køer og geder.
Det skønne stenhus
Efter et par timer vendte de andre tilbage og så var det te-tid inden turen gik tilbage til Alanya. Jeg er taknemmelig for at vi nåede ned fra bjerget inden det blev mørkt. Selvom det var en lang dag, var det den mest fantastiske oplevelse og jeg er meget glad og taknemmelig for at jeg blev inviteret. Så hvis nogen bliver budt sådan en tur, så sig endelig ja!
På min sidste dag i ferien, brugte jeg lidt tid hos guldsmeden Steffany Diamond. Jeg havde forelsket mig i 3 ringe, som jeg måtte eje. Jeg fik også købt en guld halskæde, som blev lavet, som jeg gerne ville have den. Jeg anbefaler klart dette sted med deres meget smukke smykker og super søde og professionelle service med bl.a. dansk-talende personale.
Jeg må sige, at selvom jeg har oplevet en masse denne gang, så har det samtidig været så afslappende og en af de skønneste ferier længe. Nu kan jeg lige holde energien til jeg rejser igen den 25/4, hvor den står på 3 dages bryllup i Alanya. Opdatering på dette følger. Det bliver spændende at opleve og jeg glæder mig meget.

Ønsker jer alle en dejlig påske, som venter lige om hjørnet og se så at bestille rejse til skønne Alanya:)
De bedste hilsener Tina