ting jeg fascineres af i tyrkiet, livet i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet, alanya blogger, alanya blog, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag

Ting jeg fascineres af i Tyrkiet

For godt 2 uger siden, skrev jeg et indlæg med ting jeg ikke forstår i Tyrkiet. Et indlæg som blev delt vidt og bredt og indtil videre har været et af de mest læste indlæg på bloggen i 2019.

Men lige som der er meget jeg ikke forstår og nok aldrig kommer til at forstå, så er der også meget jeg fascineres af.

Ting jeg fascineres af i Tyrkiet

  • Gæstfriheden – her er altid plads til en ekstra hvad enten det gælder til te på balkonen, fællesspisningen, familiebesøget, brylluppet mm. Og særligt gæstfriheden er også noget af det tyrkerne er verdenskendte for.
  • Nabofællesskab – i Danmark boede jeg 6 år i et lejlighedskompleks, hvor jeg dårligt nok vidste hvem der ellers boede i opgangen, min ene underbo stødte jeg kun på 1 gang i al den tid jeg boede der. Her hvor vi bor nu, ved vi alle hvem hinanden er og støder jævnligt på hinanden. Vi nåede da heller ikke at bo her mange dage, før vi blevet inviteret til bryllup af underboen.
  • Spontaniteten – noget af det jeg elsker aller mest ved at være her, er at man sjældent ved hvordan dagene former sig. En dag hvor man ellers ikke havde nogle planer, kan ende hvor som helst. Spontaniteten hænger også meget godt sammen med gæstfriheden.
  • Respekten for de ældre – I Danmark er det normalt at de ældre kommer på plejehjem når man bliver for gamle/svage til at klare sig selv og desværre sidder flere ældre på plejehjemmet år ud og år ind, uden særlig mange besøg. I Tyrkiet ser man meget op til de ældre og man passer godt på dem. Der findes også plejehjem her, men det er stadig mest normalt at familiens yngre medlemmer tager sig af de ældre.
  • Madlavningen – stort set enhver tyrkisk kvinde (og faktisk også en del tyrkiske mænd), kan med få ingredienser lave et yderst velsmagende måltid, hvor alle smagsnuancer indgår. Når man ikke er født ind i tyrkisk familie, vil jeg gerne hilse at sige at det kræver en del tid og øvelse at få kreeret nogle tilnærmelsesvis lige så velsmagende måltider. Tyrkiet går da også for at have et af de bedste køkkener i verden.
  • Familiesammenholdet – her tænker jeg både på den nære familie (forældre, søskende, børn mm.), men også onkler, fætre/kusiner mm. Det er utroligt så tæt mange tyrkiske familier holder sammen.
  • Den tyrkiske historie – Tyrkiets historie har i mange år fascineret mig. Tyrkiet er et land der ligger placeret mellem øst og vest og derfor har Tyrkiet igennem tiden lagt jord til utallige krige, herredømmer, handelsveje, romerske imperier mm. Og man skal heller ikke bevæge sig særlig meget rundt, for at se de mange antikke gamle ruiner, der vidner om en svunden tid.