Alle indlæg Hverdag Opskrifter Tyrkiske opskrifter Vegetar opskrifter

Kumpir

Bagekartoffel med fyld eller Kumpir som det hedder på tyrkisk

  • En stor bagekartoffel pr person
  • Revet ost
  • Evt lidt smør
  • Fyld – efter din egen smag

 

Denne ret er nem at lave og smager fantastisk. Det der tager længst tid er nok at få bagt kartoflerne. 😉 Start med kartofler, de skrubbes godt rene og stilles i bradepande eller et fladt fad i ovnen ved 200 grader – 225 grader i 50 – 60 minutter efter størrelsen. Vil man have skrællen særlig sprød, kan kartoflerne smøres ind i lidt olie og salt inden bagningen.

Når kartoflen er færdigbagt, tages den ud og der skæres et kryds i den. Mas nu nu indmaden forsigtigt med en gaffel og bland med revet ost og evt lidt smør. Varmen fra kartoflen vil få osten til at smelte, hvilket giver et rigtig lækkert resultat.

Du kan putte i hvad du ellers har lyst til af grøntsager den dag – eller hvad du har i køleskabet f.eks. agurk, tomat, peberfrugt, revet gulerod, løg, radiser, oliven, ærter, majs osv. Hvis du har lyst til lidt kød, skær da kylling i tern, lidt hakket oksekød eller hvad end du har.¨

 

Top evt med lidt dressing

 

Lækker ret også til en uformel middag med venner og familie, hvor alle har mulighed for at lave deres egen favorit.



Skriv et svar