bazlama kavalthi, tyrkisk morgenmad i istanbul, restauranter i istanbul, oplevelser i istanbul, serpme kahvalti i istanbul, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Istanbul Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Smag på Tyrkiet

Bazlama kahvalti – lækker tyrkisk morgenmad i Istanbul

Tyrkisk morgenmad også kaldet serpme kahvalti er et must at prøve når man besøger Tyrkiet og er du i Istanbul, så snyd ikke dig selv for et besøg hos Bazlama kahvalti.

Serpme kahvaltı består af af en masse forskellige, små, lækre og friske anretninger, der næsten mætter øjnene før munden. På mange punkter kan man godt sammenligne måltidet med en dansk brunch og det kræver da også en god stor appetit, hvis man skal nå at smage de mange ting der bliver serveret til serpme kahvaltı.

Jeg er selv stor fan af serpme kahvaltı, som med jævne mellemrum nydes med kæresten, venner og besøgende fra Danmark. Og der findes da også rigtig mange steder i Alanya der serverer dette – nogle mere kendte end andre. Jeg har tidligere skrevet om nogle af mine favoritsteder at få morgenmad i Alanya, hhv. Nerdek cafe, Mezza, og Zencefil.

Tyrkisk morgenmad i Istanbul

Men da turen for nyligt gik til Istanbul, havde jeg et klart ønske om at smage en lækker tyrkisk morgenmad på Bazlama kahvalti, et morgenmadssted jeg længe havde fulgt på Instagram. Jeg fik øjnene op for det, for nogle måneder siden da en af mine yndlings influencere Esra Pedersen, delte billeder fra stedet. Til jer der ikke kender Esra, så er hun en tyrkisk kvinde opvokset i Danmark, står bag bloggen www.2verdener.dk, pt. mest aktiv på Instagram og så har hun altid gang i masse spændende projekter.
Tilbage til den tyrkiske morgenmad i Istanbul, den skulle jo prøves da vi var der. Og det skulle vise sig at morgenmadsstedet kun lå 15-20 minutters gang fra vores hotel i området Nisantasi. Nisantasi er kendt som et af de rigere områder i Istanbul med diverse luksuriøse butikker, finere restauranter og mest trendy barer Istanbul har at tilbyde. Når man bevæger sig rundt i Istanbul er det sjovt at mærke forskellen på de forskelle byområder.

Bazlama kahvalti ligger i Nisantasi kvarteret og tiltrækker besøgende fra store dele af Istanbul, samt mange turister ligger vejen forbi pga. deres lækre og overdådige morgenmad. Jeg har flere gange set videoer fra stedet om at der står lange køer for at komme ind at smage morgenmaden. Pga. dette havde vi ringet og tjekket inden og det var heldigvis ikke noget problem at få plads.

Allerede fra første skridt man træder ind i restauranten, føler man sig velkommen og det er tydeligt at det personale der arbejder der, nyder deres arbejdsdage. Restauranten ligger i et hus, hvor de mange rum og flere etager er lavet om til små spisestuer. Vi blev placeret på 1. etage i et rum med kun 3 borde, med en hyggelig atmosfære. Fra rummet var der udgang til et udendørs område, hvor alle borde var helt fyldte og en dør ind til et lille rum, hvor man kunne følge med i de tyrkiske kvinder der sad og bagte gözleme og brød.

Den tjener der var ansvarlig for vores bord bød os velkommen, fortalte kort om menuen/konceptet, hvor vi kunne læse en uddybende beskrivelse af maden på væggen og samtidig sagde han med et smil på læben at det var forbudt at rejse sig, hvis ikke vi var mætte.

Der er ikke noget menukort, for menuen er den samme for alle der kommer, nemligt et overdådigt morgenmadsbord med alverdens lækkerier som er hjemmelavet. Efter en meget kort ventetid (til trods for mange besøgende), kom først en kande med tyrkisk te, derefter blev bordet fyldt med en masse lækkerier af ost, oliven, marmelade, frugt mm. Og skulle der være noget man savnede, kom en pige kort tid efter gående med en bakke med alverdens forskellige slags marmelade, hjemmelavet nutella mm. Juice, kaffe mm. kan bestilles ved siden af.

De fleste steder jeg har været og spise tyrkisk morgenmad, er der som regel kommet en kurv med brød ind sammen med de andre lækkerier. Det gjorde der ikke her, kvinderne der sad og bagte gözleme og brød, bagte nemlig på livet løs, så der hele tiden var lunt brød til alle bordene, som en ansat gik og delte rundt.

Efter vi havde smagt på lidt af den lækre mad, kom stedets ejer Nurten anne (mor Nurten) og tjekkede op om alt var som det skulle være og det var det. Det er en af de lækreste omgang tyrkisk morgenmad jeg har fået til dags dato. Imens vi var der, nåede der komme og gå en del. Og det var tydeligt at begejstringen for stedet var lige stor hos alle.

Jeg nåede ikke at tage mange billeder af indretningen, dels pga. jeg nød den skønne mad, men også fordi jeg ikke ville genere de mange der sad og spiste. Men stedet har den hyggeligste hjemmelige atmosfære, hvor der er kælet for selv de mindste detaljer.

Prisen pr. person: 65 tl (og det er alle pengene værd!)

Læs uddybende historie om stedet og beskrivelse af morgenmaden på Bazlama kahvaltis hjemmeside.