Alle indlæg Hverdag Opskrifter

Opskrift: Nemme vafler med æble og kanel

Indlægget Nemme vafler med æble og kanel indeholder reklamelinks for Proshop

Æblevafler eller vafler med æble er nemme at lave og er forholdsvis sunde, derfor kan de også med god samvittighed indtages til morgenmad eller som mellemmåltid.

Grundet flytning og venten på at vore internetudbyder skulle komme forbi det nye hjem, har der ikke været så meget aktivitet på bloggen. Men det har været rart at kunne bruge mellemtiden på at komme helt på plads i det nye hjem og få styr på en del af de praktiske ting der følger med en flytning.

Særligt har jeg glædet mig til at få pakket alle vores ting ud igen, heriblandt de mange smukke bryllupsgraver som vi fik til festen sidste år og som vi løbende har fået i år af nogle af de gæster der desværre ikke kunne være med. Og så har jeg haft tid til at eksperimentere med mit nye multijern Tefal Snack Collection.

Tefal Snack Collection

Tefal Snack collection har længe stået på min ønskeseddel og jeg har da også flere gange spurgt forgæves efter det i Tefal butikken i Alanya. Da jeg selv rejste fra Danmark sidste gang, havde jeg desværre ikke plads. Men så var jeg heldig at nogle gode venner kom kort tid efter og de havde plads i deres kuffert. 

Tefal Snack Collection er et unikt multijern, som kan bruges til alt fra vafler, toast, panini, bagels, småkager og pandekager til lækre donuts. Som standard kommer Tefal Snack Collection med 2 sæt plader – ét sæt til belgiske vafler og ét til toast/sandwich. Jeg valgte derudover at købe panini og pandekageplader. Jeg laver jævnligt bananpandekager til morgenmad, så derfor var de plader oplagt. Og så vidste jeg at de plader der følger med maskinen til toast ikke ville falde i mandens smag. Panini-pladerne ligner mere den form som de tyrkiske toastjern har. Der findes flere forskellige slags plader, men for os er det rigeligt at starte med 4 og så kan vi altid ønske os flere plader med tiden. Det er nemt at skifte i mellem de forskellige plader og så er jeg fan af at pladerne kan tåle at komme en tur i opvaskemaskine.

Pladerne til belgiske vafler er dem jeg indtil videre har brugt mest, primært til mere sunde vafler. Særligt begejstret er jeg blevet for disse nemme vafler med æble og kanel.

Opskrift på nemme vafler med æble og kanel:

Ingredienser til 4 stk

1 æg

200 gram revet æble

Ca. 0,5 dl mælk

100 gram havregryn 

½ tsk bagepulver

Salt

Kanel

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser undtagen æbler i skål og mix det godt sammen. Jeg kan bedst lide at finhakke havregrynene først med stavblenderen, men det er selvfølgelig op til dig hvad du foretrækker.

Riv dernæst æblerne og bland det sammen med dejen.

Bag vaflerne i vaffeljernet. 

Pynt de færdige vafler med valgfri topping. Jeg foretrækker lidt natural yoghurt, honning samt hakkede bær og/eller nødder.

Hvis ikke alle vaflerne spises på en gang, kan de sagtens varmes op senere. De kan også sagtens fryses ned i en lufttæt beholder.

Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Tefal Snack Collection. Jeg købte det plus tilbehør hos Proshop, hvor prisen både var bedst og så var der lynhurtig levering.

SE OGSÅ: Haydari opskrift – tyrkisk fetadip

SE OGSÅ: Tyrkisk æble tzatziki

SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med æblefyld