Alle indlæg Hverdag Online iværksætteri

Kan man leve af at blogge?

Igennem de seneste måneder har jeg flere gange fået spørgsmålet – kan man leve af at blogge?

Spørgsmålet kan man leve af at blogge, hænger mange gange sammen med, hvad lever du af?

Jeg har selv i mange år syntes blogverdenen var interessant og til december i år har jeg haft min blog i 5 år. Jeg havde faktisk startet en blog et halvt år tidligere hos Bloggers Delight, som jeg stadig jævnligt modtager mail fra. Men pga. et større skillepunkt i mit liv, begyndte jeg først rigtigt at blogge i december 2015 og da blev det på eget domæne.

Noget jeg tidligt indså, var at det var en god ide at have fokus på lidt forskelligt, derfor finder du på bloggen også både glimt fra min hverdag, guides, madopskrifter og rejsetips til Tyrkiet mm.. De seneste par år har nogle af de mest læste blogindlæg på bloggen været shopping i Alanya, gode råd til dig med en tyrkisk kæreste, Guide til at flytte til Tyrkiet, oplevelser i Antalya mm. Og her de seneste måneder, hvor folk ikke har kunne komme til tyrkiet grundet Corona, har særligt tyrkiske opskrifter været i høj kurs.

I dette blogindlæg har jeg valgt at sætte fokus på; kan man leve af at blogge, hvordan tjener en blogger penge og kan jeg leve af at blogge.

Kan man leve af at blogge?

Ja, man kan sagtens leve af at blogge og der er faktisk rigtig mange på verdensbasis der lever af det og rigtig mange der gør et godt stykke arbejde. Man behøver ikke være kendt blogger for at tjene godt på en blog. Og der findes bloggere indenfor alverdens områder f.eks. Modebloggere, familiebloggere, rejsebloggere, madbloggere, sundhedsbloggere, personlige blogs mm.

Det er forskelligt, hvad folk bruger deres blog til. Nogle bruger en blog til at vise og rådgive andre om deres rejser, passion og hobbyer. Andre bruger en blog som en slags online dagbog, hvor de deler tanker og billeder fra deres daglighed. Og andre bruger en blog til at rådgive om specifikke emner og fremstå som ekspert på et bestemt område.

Find et område du interesserer dig for; elsker du at rejse, så er rejseblogger måske sagen, elsker du at bage kage, så lav en blog med fokus på bagning osv. Og husk at selv om rigtig mange lever af at blogge på verdensbasis, er det bare en brøkdel af alle de bloggere der findes. Rigtig mange tjener ikke særlig meget, for ikke at sige intet. For rigtig mange er det derfor også en hobby ved siden af deres normale arbejde eller studie. Og for nogen lykkedes det på sigt at komme til at leve af deres hobby, men det kræver hårdt arbejde.

Min erfaring er desværre at mange bloggere går kolde efter nogle måneder eller en årrække. Enten fordi interessen ændrer sig, nye eventyr dukker op eller man bare ikke føler for det mere. Kig bare på Tyrkiet bloggere, på den tid jeg har boet her, har der været stor udskiftning i dem. Jeg har selv blogget i snart 5 år og jeg har da også haft nogle perioder, hvor lysten bare ikke har været der. Dog plejer den hurtigt at komme tilbage.

Årsagerne til folk stopper med at blogge kan være mange og jeg synes også at se mange bloggere der disse år skifter mere over til at bruge Instagram. Instagram er efterhånden blevet en fast del af mange forbrugeres hverdag og det gør også at flere udnytter det til deres fordel.

Hvordan tjener en blogger penge?

Der findes efterhånden et hav af muligheder for måder, man som blogger kan tjene penge online. Og rigtig mange bloggere, benytter sig da også at flere forskellige indkomstkanaler f.eks:

Google adsense –  Er typisk et af de steder de fleste bloggere starter og det er ganske nemt at gå til. AdSense er annoncer fra Google der automatisk tilpasses indholdet på din blog. Det kræver altså blot at du tilføjer en kode på din hjemmeside, herefter klarer Googles system resten. Dog er det de færreste der tjener alverdens på Google adsense, med mindre man når ud til rigtig mange følgere.

Banner reklamer – Man kan også bruge reklame bannere på ens hjemmeside, men lad være med at fylde din side med popup reklamer, reklamer i headeren, i sidebaren, i bunden, og fylde dine indlæg med reklame bannere. Det er vigtigt at have bannere dig passer til din side og din målgruppe.

Betalt samarbejde/sponsoreret samarbejde – Har du et større antal besøgende på din blog, vil du også kunne få sponsorater fra firmaer. Firmaerne vil så oftest gøre krav på en bestemt eksponering på din blog.

Affiliate marketing – Her kan du få kommission for at henvise dit publikum til andre hjemmesiders produkter. Jeg arbejder selv en del med dette. Produktet kommer ikke til at koste ekstra af at jeg henviser til det. Men benytter du et affiliatelink (reklamelink), får jeg en procentdel af købet. Rigtig mange bloggere benytter sig af dette.

Sælge egne produkter – Mange succesfulde bloggere laver og sælger deres egne produkter, gennem trafikken på deres blog. Mange starter ud med en e-bog, men der også dem der kaster sig ud i makeup, tøj, kogebøger, smykker mm.

Coaching – Er du ekspert inden for et område, f.eks. at redigere billeder, at tage fantastiske madbilleder, har du en særlig viden indenfor sundhed eller noget helt fjerde, så er dette en oplagt mulighed.

Kan jeg leve af at blogge?

Og nu til spørgsmålet som du nok er nysgerrig for – kan jeg leve af at blogge? Ærligt så tjener jeg noget på det, det er heller ingen hemmelighed at der er reklamer på bloggen.

Gennem årene har jeg tjent dels på at reklamelinks, google adsense og lidt betalt samarbejde. Pengene har aldrig været hovedfokus, men derfor er det dejligt at tjene lidt, når man bruger så mange timer på det.

De penge jeg tjener, ser jeg som en måde at forsøde min hverdag eller få råd til nye skønne oplevelser. Jeg vil ikke afvise der kommer flere samarbejder i fremtiden, men det er meget vigtigt at det er noget jeg kan stå inde for og som passer til mig som person og bloggen.

I løbet af de seneste års tid har jeg f.eks. sagt nej til mange casino reklamer, da jeg ikke kan stå inde for det. Når det er sagt, er bloggen ikke den eneste hjemmeside jeg driver. Jeg driver flere hjemmesider, der alle er bygget op som nichesider, hvor jeg tjener penge på affiliatelinks. Siden 2018 har jeg kunne leve af mine nichesider. Ikke nok til at jeg ville kunne leve af det i DK. Men her i Tyrkiet er det nok, særligt fordi mine månedlige udgifter her også er lavere.

Har du spørgsmål til det at blogge? Så er du altid velkommen til at kontakte mig via danskityrkiet@gmail.com eller via bloggens Facebookside.