Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Taknemmelighed og usikkerhed!

Dagens blogindlæg er nok et af de mest personlige jeg længe har skrevet – et blogindlæg med fokus på usikkerhed.

Kæmper du med usikkerhed i større eller mindre grad? Så er du ikke alene. Jeg tror at de fleste kæmper med usikkerhed i større eller mindre grad, nogle er bedre til at skjule det end andre.

Det over 4 år siden at bloggen startede og for dem der fulgt bloggen lige fra starten, ved I at jeg det første halve år kørte bloggen uden at fortælle hvem der stod bag.

Grundene til det var flere, men størst var nok min usikkerhed. Jeg har allerede fra jeg var barn, haft en større usikkerhed på mig selv. Både i folkeskolen og gymnasiet var jeg den stille pige, som kunne få ondt i maven flere dage før at jeg skulle lave en præsentation foran klassen. For var jeg nu god nok eller ville de andre begynde at grine af mig? Jeg prøvede så vidt muligt at undgå situationer, hvor jeg var i centrum, hvert fald når der var mange mennesker.

Med tiden og alderen er blevet jeg mere selvstændig og særligt hjalp det mig da jeg tog tyren ved hornene og udfordrede mig selv, først med et 5 ugers guideskoleophold i Tyrkiet og dernæst et job som rejseleder i en sæson for 13 år siden. På guideskolen fik jeg overskredet nogle grænser i forhold til det være på – i jobbet som rejseleder er man nød til at være udadvendt. Og selvom det var en stor udfordring, vidste jeg også at det var et skridt ud af usikkerheden.

Da jeg i sin tid startede bloggen, var usikkerheden der også og igen ville folk grine af mig eller komme med negative opstød. Hvis du lige som jeg har usikkerhed i kroppen, vil du også vide at der kan komme 100 komplimenter, men der skal en dårlig kommentar til og den tager al opmærksomheden. Nogle gange er det ikke nødvendigvis en negativ kommentar, men på en forkert dag, kan den opfattes sådan.

Og jo flere man når ud til, jo større er risikoen for negative kommentarer, fra folk der er ikke er enige. Jeg må hellere lige pointere her at det er meget sjældent, at jeg oplever negative reaktioner på det jeg skriver. Og at alle ikke er helt enige er helt normalt, livet ville være kedeligt hvis vi alle tænkte ens. Så jeg forventer ikke at alle skal klappe mig på skulderen og vi skal være enige.

Med bloggen har jeg aldrig haft behov for at prale. Men bloggen har fra starten været mit frirum, hvor jeg kunne dele tanker fra mit liv og vise Tyrkiet fra en anden side. Bloggen afspejler også noget af det der interesserer mig mest og livet som udlandsdansker på godt og ondt. Og forhåbentlig er jeg med til at tage andre til at tage springet om at flytte til udlandet.

Min usikkerhed har gjort at jeg gennem livet har haft og til tider stadig har svært ved at lukke nye personer ind i mit liv. Jeg er dog blevet meget bedre til at sætte ord på dette og har heldigvis nogle af de dejligste mennesker i mit liv, der ved hvordan jeg har det. Men en snert at usikkerheden vil nok altid sidde der.

Den dag i dag, går der længere tid mellem jeg føler usikkerheden, men en gang imellem kommer den stadig snigende.

Jeg er gennem de mere end 4 år med bloggen vokset som person, hvilket også har afspejlet sig på bloggen. Jeg arbejder på at blive bedre til at trykke på PYT knappen, leve i nutiden og ikke bekymre mig om jeg nu er god nok. For selvfølgelig er jeg god nok, det er du også!

Til dig der læser med vil jeg sige tusind tak for du følger med! Hver gang du enten læser et af mine blogindlæg, liker et opslag på Facebook eller Instagram eller skriver en kommentar eller mail – giver du også mig en lille bekræftelse af at jeg gør noget rigtigt. Det betyder mere end du aner!

 

Et par gode råd ved usikkerhed

– Accepter du laver fejl – det gør alle. Det er helt naturligt og øv dig i at slukke for de negative tanker når du laver fejl.

– Find dine styrker! Selvom det er nemmere at finde de negative ting ved dig selv, så prøv at fremhæve de positive ting såsom du er god til kreative ting, tegne, en sportsgren eller du er god til at tage dig af din familie/venner. Når usikkerheden kommer, så mind dig selv om de positive ting.

– Måske kan det være svært at lave en liste med hvad du er god til, men så få andre til det. Det er altid nemmere at finde positive ting om andre end en selv. Du vil sikkert opleve, at de får øje på ting, som du ikke selv havde blik for.

– Snak om det – for mig hjælper det at sætte ord på det der er svært. Hvis du har svært ved at åbne op om det for foran en fysisk person. Så skriv det ned.

– Gør en forskel for andre! Frivilligt arbejde er en genial selvværds-booster. Du spreder glæde og gør en forskel for andre.