Tzatziki med yoghurt, agurk og hvidløg er en klassiker. Prøv at lave en anderledes tzatziki med denne rødbede tzatziki opskrift.
Rødbede tzatziki er nem at lave og kræver få ingredienser, på tyrkisk kaldet Yogurtlu pancar mezesi.
Farven på denne opskrift, får mig altid til at tænke på en russisk salat, som jeg ærligt må indrømme aldrig at have smagt.
Rødbeder kan bruges i alverdens opskrifter, personligt er jeg selv vild med rødbedesalat, rodfrugter (hvor rødbede indgår) i ovnen, rødbedehummus og rødbede tzatziki. Men jeg leger også med tanken om at eksperimentere med rødbedeboller, rødbedefalafel eller rødbedebøffer.
I det tyrkiske køkken er rødbeder også populære og bruges blandt andet til en del forskellige mezer (tyrkiske forretter). Meze er en masse kolde eller smålune retter serveret i små skåle eller på mindre tallerkener. Meze kan enten bruges som forret eller flere retter til et større måltid. Og dagens opskrift er netop en meze, som både smager godt og er iøjenfaldende pga. den flotte farve.
Rødbede tzatziki opskrift
Ingredienser
1 mellemstor rødbede
2-3 dl græsk yoghurt
1 hvidløg
Salt
Fremgangsmåde
Start med at skrælle rødbede og riv den på groft på rivejernet. Fordel den revne rødbede på et fad og strø lidt salt over, lad det trække 10-15 minutter.
Rødbeder indeholder meget væske, saltet hjælper med at trække noget af væsken ud.
Imens hakkes hvidløget fint og røres i den græske yoghurt.
Pres væden ud af rødbeden og vend den i yoghurten. Synes du at din tzatziki gerne må få lidt mere farve eller ønsker du konsistensen lidt tyndere, så kan du tilføje lidt af væsken fra rødbede
Smag til sidst til med salt.
Pas på tøjet når du renser og ordner rødbeder. Farvestoffet kan være meget svært at få af tøjet.
Serveringsforslag:
Server den færdige rødbede tzatziki sammen med lavaş brød, som en del af flere tyrkiske mezer (tyrkiske forretter). Eller server den som tilbehør til en hovedret.
SE OGSÅ: Yogurtlu havuc mezesi / Gulerods tzatziki opskrift
SE OGSÅ: Yogurtlu patlican salatasi / Aubergine tzatziki opskrift