nem ingefærdrik med citron, nem ingefærdrik uden sukker, vand med smag, nem sommerdrik uden sukker, ingefær lemonade, ingefær opskrifter, opskrifter med ingefær
Alle indlæg Opskrifter

Nem ingefærdrik med citron

I sommervarmen skal der en masse væske til. Har du også svært ved at drikke nok vand? Prøv at tilsætte lidt smag til dit vand, som f.eks. denne ingefærdrik uden sukker.

Denne opskrift på nem ingefærdrik med citron er et stort hit hos mig i sommerperioden. Drikken er nem at lave og sund, da den er uden sukker.

Jeg har i mange år været stor fan af ingefær. Jeg har altid ingefær liggende i køleskabet, enten som ingefærrod eller syltet ingefær. Det syltede ingefær køber jeg som regel med fra Danmark, men jeg har overvejet om jeg skal prøve at kaste mig ud i at lave det selv.

Ingefær

Ingefær er en gammel kulturplante, der har været dyrket i mange tusinde år i Indien og Kina. Ingefær indeholder en masse vitaminer. Vitaminerne tæller A vitmanin, B vitamin, C vitamin, E vitaminer. Herudover er der også magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium, calcium og zink. Der findes alverdens gode grunde til at spise ingefær f.eks. det mindsker ømhed og smerter i muskler, det er godt mod forkølelse, lindrer mave- og tarmproblemer, styrker immunforsvaret, kan være en hjælp ved vægttab osv. I det hele taget er listen af grunde til at indtage ingefær lang og der er helt sikkert også en masse jeg jeg ikke har nævnt.

Jeg bruger ingefær til at lave ingefærshot, varm ingefær te, i madlavning og så til denne nemme ingefærdrik. Jeg laver typisk 2 liter af gangen og drikker det henover 2-3 dage. I starten lavede jeg drikken med lidt honning, men dette er ikke nødvendigt. Kan du godt lide lidt sødme i din drik, kan du tilføje lidt honning.

Nem ingefærdrik (1 liter)

Ingredienser

2-3 cm ingefær rod

1/2 citron

1 L Vand

 

Fremgangsmåde

Skræl ingefærroden, riv den fint på rivejern og kom den i en kande. Tilsæt den friskpressede citron og vand. Bland det rundt og sæt drikken på køl 1-2 timer i køleskabet, så ingefærsmagen får lidt tid til at trække ud i vandet.

Ønsker du lidt sødme i drikken, så kan du tilsætte 1 spsk honning.

SE OGSÅ: Vandmelon lemonade – Karpuzlu Limonata

SE OGSÅ: Dalgona kaffee opskrift – cremet iskaffe