Alle indlæg Oplevelser

Højhastighedstog fra Alanya

Ønsker du at rejse rundt og se noget mere af Tyrkiet? Så glæd dig til at det bliver nemmere indenfor de næste 4 år. Ønsker man at se noget mere af landet pt er de måder man kan komme rundt på (hvert fald fra Alanya) enten via bil, bus eller fly (enten fra Gazipasa eller Antalya), men fra 2020 bliver det også muligt at kunne rejse rundt med højhastighedstog.

I Tyrkiet arbejdes der på højtryk på projektet med højhastighedstog.

Det er et kæmpe anlægsprojekt der er sat i gang med højhastighedstog over det meste af landet. Fra 2020 vil man fra Antalya kunne køre til Istanbul på 4,5 time og nå Ankara på kun 3 timer. Når projektet er færdigt, skulle man eftersigende kunne komme fra Alanya til Antalya på kun en time. Hvilket er noget af en forskel i forhold til de 2-2½ timer det oftest tager når man skal afsted med bus. Rejser man fra Alanya og skal til Konya eller Kayseri vil der være skift i Manavgat.

Det er dog allerede muligt at køre med højhastighedstog i dele af Tyrkiet. Tyrkiets første højhastighedstog kører nemlig allerede i dag mellem Ankara og Istanbul. Det første højhastighedstog mellem Ankara og Istanbul blev indviet den 25 juli 2014. Jernbaneforbindelsen har halveret rejsetiden fra Ankara til Istanbul i forhold til at køre med bus eller bil.

På det ovenstående billede, kan I se hvor i landet man kommer til at kunne køre med højhastighedstog.

Men indtil højhastigstoget kommer til Alanya, kan jeg anbefale jer at leje en bil – læs om billeje her.

Indlægget Højhastighedstog fra Alanya indeholder affiliatelinks

Skriv et svar