velkommen december 2018, julekalender 2018, jul i alanya, juleferie i alanya, alanya i december, julemarked i alanya, juletraditioner i alanya, johan bülow julekalender 2018, julekalender til voksne, alletiders gave, gave inspiration, juleaften alanya, julen er hjerternes tid, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, hverdagen i tyrkiet hverdagen i alanya, udlandsdansker blog, blog om at bo i udlandet, danske rejseblogs
Alanya Alle indlæg Hverdag

Velkommen december 2018

Velkommen december 2018! Det er mange år siden at jeg har været det store julemenneske, charmen forsvinder lidt når man har stået i butik i julens travlhed.

December er årets sidste måned og i år kom december hurtigere end forventet. Dette år er gået utrolig stærkt og jeg er taknemmelig for alle de fantastiske oplevelser, jeg har haft gennem året. Jeg plejer som regel at bruge dele af december på at reflektere over året der gik og samtidig sætte mig mål for det nye år – i år er ingen undtagelse. Jeg er allerede godt igang med at skrive blogindlæg om året der gik. Plus jeg allerede også kan afsløre nu, at der snart kommer en lille julekonkurrence på bloggen.

I år det 4. år jeg er i Alanya i december og selvom savnet til Danmark til tider kan være stort, kan jeg ikke forestille mig at være andre steder end her.

Herhjemme pynter vi ikke op til jul, det betyder ikke at julen ikke bliver fejret, men behovet for det er ikke stort indenfor hjemmets 4 vægge, måske vil følelserne for det ændre sig hvis der kommer børn en dag.

Men fordi julen ikke sniger sig ind via dekoration i hjemmet, betyder det ikke at den ikke fejres og hvert år har jeg da også nogle traditioner, hvor bla. det ugentlige julemarked her i Alanya besøges (i år afholdes det d. 9. december), der skal altid laves juleknas sammen med min veninde plus hendes børn – som jeg de seneste år også har holdt jul sammen med og på min Netflix skal jeg som regel også nå at se et par af de sukkersøde julefilm der hvert år vises – ingen jul uden julefilm!

Lidt jul har der da sneget sig ind i år, hvor jeg er blevet beriget med ikke kun 1, men 2 julekalendere. Det er efterhånden en del år siden at jeg sidst havde en julekalender. Den ene skrabejulekalender er fra min kære bror og skulle jeg være heldig at vinde den store gevinst, er pengene allerede øremærket. Den anden julekalender kom noget uventet og har faktisk ligget pakket ind siden jeg modtog den, med beskeden om den første måtte åbnes 1. december. For knap en måned siden skrev jeg et blogindlæg med mine favorit julekalendere og 2 af de dejligste personer jeg kender, læste mit indlæg og har forkælet mig med en Johan Bülow julekalender. Ud af de julekalendere jeg skrev om, har de præsteret at vælge den der var min absolut favorit! Johan Bülow er noget af det bedste slik jeg ved!!! Der blev min december lige en tand bedre.

December er en magisk måned fyldt med forventninger og glæde for mange af os, men for mange er det  desværre også en måned lig med sorg, ensomhed, stress og frustrationer. Og selv om der stadig er 23 dage til juleaften, er der allerede mange der nu er stressede over alle de ting der skal nås, for at skabe den perfekte juleaften. Det er forventningens tid, forberedelsernes tid, familieopgørenes tid. Det er tiden, hvor alle vores ønsker og håb om, at denne Jul må blive noget særligt, kommer op til overfladen. Men det er okay at alting ikke er perfekt, det er okay at skrue ned for forventningerne, mærke roen i kroppen og bare være til stede. Som den norske blogger Sissel, der står bag Hayatiim så fint beskriver det i et af hendes seneste indlæg: Det er os selv der skaber magien til jul.

Husk at tage december med ro, ikke stresse rundt, men nyd at være tilstede der hvor du nu befinder dig!

Og med disse ord, vil jeg ønske jer en fantastisk weekend!