Alle indlæg Kultur Religion

Religion vs kultur

Når debatten handler om religion rundt om på diverse medier, er det som oftest islam der står i første række som syndebukken. Dette er igen tilfældet efter TV2 har lavet dokumentaren “Moskeerne bag sløret”. Jeg har endnu ikke selv set programmerne, jeg vil derfor ikke udtale mig om det. Men jeg håber snart at få mulighed for det. Problemet oftest ved disse programmer er at mange folk får en ide om at alle muslimer er sådan, uden at skelne mellem hvad der er rigtigt og forkert og uden at skelne mellem hvad der er religion og kultur.

Jeg tager personligt selv skarpt afstand til de mennesker der misbruger f.eks. en tro til at retfærdiggøre de handlinger de udfører. Tvangsægteskaber, fysisk og psykisk vold er desværre hverdagen for nogle muslimer, men det har intet at gøre med troen – tværtimod!

Når jeg tænker på Islam er et af de første ord der falder mig ind næstekærlighed. Jeg kender mange der bekender sig til en Islam, nogle mere troende end andre, nogle er født ind i religionen, mens andre har konverteret til Islam – ALLE af egen fri vilje!

Jeg oplever desværre at rigtig mange fordømmer/bedømmer islam uden at sætte sig ind i hvad den handler om, men igen også uden at skelne imellem hvad der er religion og hvad der er kultur. De bedømmer islam ud fra det de ser på gaden og hører i medierne.

Desværre er der også mange muslimer der udtaler sig om islam uden at have sat sig bedre ind i religionen, de har fået noget fortalt og tror dette er rigtige. Nogle muslimer er opvokset på den måde at deres kultur er blevet til “islam” på den måde at de ikke kan kende forskel på hvad der er kultur og hvad der er religion, det er én og samme ting for dem.

Prøv at kigge på din hånd. Er der nogle af dine fingre der er ens? Nej og sådan er det også med mennesker, der er ikke nogle af os der er ens og derfor kan vi heller ikke skære alle over med en kam. Der er gode og dårlige mennesker alle steder uanset religion, nationalitet og kultur.

 

 

.

Skriv et svar