Hvor skal du veksle penge
Alle indlæg Rejsetips

Hvor skal du veksle penge?

Hvert år rejser en stor del af danskerne udenlands og når rejsen går udenlands, er der behov for udenlandsk valuta. Men der er stor forskel på om du veksler i Danmark før afgang eller om der først bliver vekslet på destination?

Men hvor skal du veksle? Hvad kan egentlig bedst betale sig?

Her er svaret det som oftest bedst kan betale sig at veksle når man kommer frem, da det er billigere end at veksle hjemmefra. I mange tilfælde kan det faktisk også bedre betale at bruge dit Visa/Dankort eller MasterCard i butikker og restauranter og skal du bruge penge så hæve dem i en ATM.

ATM er det internationale ord for kontantautomat – en automated teller machine. Selvom det koster et gebyr på 30-50 kroner at hæve i en ATM, er kursen bedre end hjemme.

Langt de fleste forretninger specielt i Europa og Nordamerika tager imod internationale betalingskort. Når du sætter kortet i maskinen, spørger displayet, om du vil betale i lokal valuta eller danske kroner. Vælg altid lokal valuta, ellers betaler du overpris.

Har du det det bedst med at hæve kontanter og have med dig, så vent med at veksle dem til du kommer frem til destinationen. Når pengene skal veksles, så gør det i banken eller PTT, hvor der gives en bedre kurs. Hav aldrig for mange kontanter på dig på én gang i tilfælde af tyveri. Lig nogle af kontanterne på hotellet, de fleste hoteller tilbyder muligheden for at man leje en safetybox.

1 thought on “Hvor skal du veksle penge?”

  1. Det er alt for dyrt, at få veklet valuta i et pengeinstitut i Tyrkiet. Jeg veksler kr. 30.000,00 i Banken fik jeg ca. kr. 4000,00 mindre, så jeg kontaktede det vekselkontor som jeg nor malt bruger og blev kr. 4000,00 rigere. så stop det sluder med bankerne er de bedste.

Skriv et svar