Skibsværft i alanya, tersane alanya, oplevelser i alanya, seværdigheder i Alanya, alanya historie, oplev alanya på egen hånd, alanya, tyrkiet
Alanya Alle indlæg Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Tyrkiet

Det gamle skibsværft i Alanya

Alanya byder på mange skønne oplevelser på egen hånd. Besøg f.eks. det gamle skibsværft i Alanya, som har eksisteret siden 1227.

I sidste uge gik turen til det gamle skibsværft i Alanya med en god veninde. Med udgangsforbud hele weekenden og et ustabilt vintervejr, er det med at nyde det de dage vejret tillader at komme ud.

Selvom Alanya nok mest forbindes med at være en turistby den dag idag. Så har Alanya før i tiden været en vigtig havneby, hvorfra man sejlede til blandt andet Cypern og Ægypten for at handle med lidt mere eksklusive varer.

Og går vi længere tilbage i tiden, har Alanya også været et yndet område for pirater. Alanyas klippefyldte kystområde med mange skjulte vige og grotter var det perfekte udgangspunkt for piraterne. Her kunne de ligge på lur og hurtigt overfalde de uvidende handelsskibe, der sejlede forbi. Området blev også brugt til at søge tilflugt og skjule sig, når de var på retur efter et plyndringstogt.

At Alanya byder på meget historie, er der ingen tvivl om. Alanya borgen, det røde tårn og det gamle skibsværft i Alanya, bliver hvert år besøgt at flere tusinde besøgende.

Skibsværftet i Alanya

Alanyas skibsværft er på tyrkisk kendt som Alanya tersane. Det gamle skibsværft blev bygget i 1227 på ordre fra Alaeddin Keykubat og blev tidligere brugt til at bygge og reparere mindre skibe. Det siges at placeringen for skibsværftet blev nøje udvalgt for at få mest muligt ud af dagslyset. På et skilt udenfor skibsværftet, står der at det er 57 meter langt og 40 meter dybt. Indgangen til skibsværftet er på den nordvestlige side, man kommer der til ved at følge en gangsti fra det røde tårn.

På venstre side ved indgangen er der et lille rum, som tidligere blev brugt som moske. Til højre er der også et lille rum, som menes at have været brugt som et administrativt lokale, da skibsværftet var i brug. I dag er der inde i skibsværftet en lille udstilling, der demonstrerer historien om skibsbygning og den maritime navigation i Seljuk-perioden.

De fem store hvælvinger inde i skibsværftet indeholder en lille havn hver, som har været brugt til at sætte skibene direkte i havet. Et besøg byder på lidt arkæologiske fund og selvfølgelig det gamle bygningsværk i sig selv. Hvis du vil besøge skibsværftet, kan du følge stien fra det røde tårn og gå langs bymuren. Om aftenen og natten er skibsværftet oplyst og er et fantastisk syn.

Prisen for at besøge skibsværftet er 10 tl. Køber man samtidig en billet til det røde tårn, er den samlet pris for begge oplevelser 15 tl. Der er også mulighed for at købe en billet til 3 oplevelser, hhv. skibsværftet, det røde tårn og damlatas drypstensgrotte til 20 tl.

-annonce –