Pebernødder hører sig til julen. Giv dine pebernødder et lille tvist med denne opskrift på pebernødder med marcipan.
Når tiden er til det, elsker jeg at bage og bare fordi adressen er skiftet ud med en mere eksotisk, betyder det ikke at der spare på julebagningen. Hvert år bager jeg disse lækre pebernødder med marcipan, som både spises hjemme, men som også er perfekte til værtindegaver.
Til julen og vinteren hører sig pebernødder til og selv om det for nogen kan føles som et stort arbejde at trille de mange pebernødder selv, så smager det bare meget bedre end de færdigkøbte. Her får du opskriften på lækre pebernødder med marcipan.
Opskrift på marcipan pebernødder
Ingredienser
(Ca. 100 stk pebernødder af denne portion)
Ca. 250 gram hvedemel
100 gram marcipan
125 gram blødt smør
125 gram sukker
1/2 tsk fintrevet ingefær (kan undlades)
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk natron
1 æg
1 knivspids peber
Fremgangsmåde
Pebernødder er som udgangspunkt meget nemme at lave. Start med at blande smør og sukker sammen, tilsæt dernæst æg og marcipan og til sidst alle de tørre ingredienser (dog kun halvdelen af melet).
Jeg plejer altid at tage min røremaskine i brug til at starte med og skifter over til ælte i hånden i takt med der kommes mere mel i blandingen.
Tilsæt stille og roligt mere mel til massen bliver mere fast.
Del dejen op i stykker og ril hvert stykke ud i lange pølser. Skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1,5 cm. Du kan enten vælge at lade dine pebernødder beholde den udskårne form eller rulle dem alle i kugler. Placer pebernødderne på en bageplade med bagepapir, sæt dem gerne tæt, men hver opmærksom på de hæver lidt ved bagning.
Bag pebernødderne ved ca 200 grader i 8-10 minutter eller til de er gyldne. Husk at holde øje med dem, for lige pludselig går det stærkt.
Lad dem hvile lidt på pladen før de rystes af bagepapiret og ned i en kagedåse.
LÆS OGSÅ: Julemanden kommer fra Tyrkiet