farvel 2020, nytår i alanya, nytår i tyrkiet, velkommen 2021, året der gik 2020, tyrkiet blogger, blogger i tyrkiet, alanya blogger, hverdagen i tyrkiet, et år med corona, Corona i tyrkiet, nytårsaften i alanya
Alle indlæg Hverdag

Farvel 2020 – et år i Coronaens tegn

Årets sidste timer er igang. Om kort tid starter vi på et nyt friskt år – et nyt kapitel.

Det er tid til at sige farvel 2020 – et år, vi aldrig glemmer. 

Der er ingen tvivl om at 2020 har været et år der har været præget af Corona. Vores alles hverdag er i mindre eller større omfang blevet ændret. Selvom man i flere lande er startet med at vaccinere, så går der lang tid før tilstrækkeligt har fået vaccinen. Dermed går der også tid, før verden begynder at blive mere normal. Men der er lys i mørket.

I disse dage deler mange de årlige nytårshilsner og jeg kan ikke undgå at ligge mærke til at flere skriver at 2020 er et år de helst vil glemme alt om. Vi kan hurtigt blive enige om at vi alle gerne ville have været foruden denne pandemi. Men ligefrem at glemme året, det ønsker jeg bestemt ikke. Folk kan selvfølgelig have forskellige grunde til de skriver dette.

2020 på godt og ondt

Corona har også påvirket vores hverdag, ingen tvivl om det. I øjeblikket har jeg manden hjemme for 2. gang i år på ubestemt tid, pga. arbejdspladsen er lukket ned. Hvornår han skal tilbage på arbejde afhænger af smitten og hvornår regeringen igen giver grønt lys. Vi tager en dag af gangen og nyder tosomheden.

Vi har lige været igennem vores 4. weekend med udgangsforbud i denne omgang, hvornår det stopper er også uvist. Og selvom det kan føles hårdt, så synes jeg ikke denne omgang, endnu er helt så hård at gå igennem som i foråret. I foråret 2020 var situationen helt ny og føltes meget skræmmende. I foråret blev der trukket meget hårdt i håndbremsen i mange lande, hvilket meget hurtigt krævede en stor omstilling i alles liv. Jeg glemmer aldrig den første weekend med udgangsforbud, som blev annonceret et par timer inden og som skabte kaos i de tyrkiske gader.

Denne gang synes jeg vi har været meget bedre forberedt på hvad der ville ske. I foråret hjalp de mange udgangsforbud i weekenderne og det er de også begyndt at gøre nu.

2020 har været et hårdt år, men det har for mange også været et positivt og lærerigt år. Og selvom det her i slutningen af 2020 kan føles som Corona har givet alverdens begrænsninger og fjernet meget glæde, så har der også været gode øjeblikke. Jeg kender flere der uafhængigt af hinanden siger de er blevet gladere i år, de har fundet mere ro i dem selv. Nærvær og nyde naturen er også noget som jeg ved mange har fundet glæde ved.

Og så er der vist mange af os der har lært, at der er ingenting her i livet, man skal tage for givet. Måske har vi alle godt af en gang imellem at stoppe op og mærke os selv. Vi skal huske på det det mest dyrebare man har er hinanden.

Positive ting i 2020

Jeg har samlet en liste med nogle af de positive ting der sket for mig i 2020

  • Personligt er jeg selv glad for den ekstra tid, jeg har fået sammen med manden i år.
  • De rejser jeg har været på (både før Corona og imens smitten var lavere).
  • Nærvær og gensyn med nogle af de personer jeg savner i det daglige.
  • Taknemmelighed for at vores nærmeste er sunde og raske.
  • Eksisterende venskaber som er blevet tættere og de nye venskaber der er kommet til i løbet af året.
  • Glæden ved vi i september endelig fik nøglerne til det nye hjem, efter at have ventet utålmodigt i 10 måneder, vil jeg heller ikke være foruden. Vi skulle have overtaget tidligere, men byggeprocessen blev også forsinket pga. de mange Corona nedlukninger i foråret.
  • Og samtidig kan jeg også mærke en større ro i mig selv. Jeg ønskede fra årets start lidt mere tid til mig selv. Deet har jeg fået, dog ikke lige på den måde jeg forventede.

Min tlf er fyldt med mange billeder fra i år, billeder der minder mig om dejlige højdepunkter. Billederne skaber glæde, de dage hvor det gode humør kan være sværere at finde frem.

Farvel 2020! 2021 bliver også et år der er præget af Corona, men der er lys i mørket og det skal vi alle huske at fokusere på. Jeg håber I allesammen kan finde lyspunkter i fremtiden.

Med disse ord vil jeg ønske jer alle et lykkebringende godt nytår, pas godt på jer selv og hinanden!

SE OGSÅ: Corona jul i Alanya

SE OGSÅ: Livet som udlandsdansker i 2020

-Annonce-