Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Utryg i Tyrkiet?

Jeg har nu boet i Tyrkiet 6 måneder, og på den tid har jeg flere gange fået spørgsmålet, om jeg ikke føler mig utryg her?

Spørgsmålet kommer oftest fra danskere som ikke har været i Tyrkiet eller som har hørt noget i medierne og derfor mener at hele landet er utrygt at befinde sig i. Først må jeg lige starte med at sige at medierne oftest har en tendens til at sætte gang i folks frygt eller i den grad forværre den. Tro ikke på alt du læser i medierne, det er ofte set/læst at en fjer bliver til fem høns.

Det er sørgeligt og frygteligt med de angreb der senest er sket i Istanbul og Ankara, ligeså sørgeligt som det er med de angreb der har været i Europa (hvor især Frankrig har været hårdt ramt). Ingen af os ved hvornår og hvor det næste angreb vil være. Det næste angreb kan ligeså vel ske i Italien, Tyskland, Danmark eller et andet sted i Europa ligeså vel som det kan ske her. De eneste der ved hvornår og hvor disse angreb vil ske er de bagmænd der planlægger dem.

Risikoen for at der sker en ulykke i hjemmet er større end risikoen for at blive ramt af et terrorangreb, men holder det os i sengen hver dag? Riskoen for at blive dræbt i en trafikulykke er større end risikoen for at blive ramt af et terrorangreb, men holder det os indendørs? Hvis vi skal lade frygten overtage vil vi ikke kunne rejse nogle steder hen. Er det dét liv vi ønsker? Et liv hvor vi lader andre diktere hvor vi skal og skal ikke befinde os?

Tilbage til spørgsmålet om jeg føler mig utryg? Kort og godt kan jeg bare svare nej! Jeg føler mig ikke utryg. Jeg kan ikke huske at jeg én dag har været nervøs for at befinde mig her. Jeg føler mig tryg her. Hvis jeg på noget punkt var utryg, var jeg rejst for længe siden. Jeg kan og vil ikke leve mit liv i frygt.

Men selvfølgelig skal man tage sine forbehold uanset hvor i verden man rejser hen. Uanset hvor du er på ferie så tænk over hvor du befinder dig og hold dig fra politiske forsamlinger, demonstrationer og store folkemængder.

Hav din sunde fornuft med dig og husk også at nyde livet.
 

3 thoughts on “Utryg i Tyrkiet?”

  1. Det er så godt beskrevet. Vi bor ikke i Tyrkiet, men har lejlighed og gør det så meget vi kan. Sidst vi var der (feb 2016) talte vi netop om, at også vi er helt trygge ved at være der. Brug din fornuft og opsøg ikke problemerne, så er det et dejligt sted at være.

  2. Jeg er lige kommet hjem fra tyrkiet her igår, og på intet tidspunkt i mit ophold i tyrkiet var jeg utryg for noget som helst. Men bare det at sidde i metroen på vej hjem fra lufthavnen, her i danmark, var jeg bange for min taske ville blive stjålet….. Ved godt det ikke kan sammenlignes med frygten for terror, men det siger da alligevel lidt om det land vi lever i her i dk…

Skriv et svar